foto: AP/Scanpix
Krievija plāno aizliegt izbraukt no valsts visiem vīriešiem mobilizācijas vecumā, ziņo avoti
Jevgeņijs, kurš strādā uzņēmumā, kas nodarbojas ar vairumtirdzniecības importu, dodas prom no Stambulas starptautiskās lidostas pēc ierašanās no Maskavas Turcijā piektdien, 2022. gada 23. septembrī. Jevgeņijs nolēma pamest Krieviju uzreiz pēc tam, kad Vladimirs Putins paziņoja par daļēju militāro iesaukumu. Jevgeņijs nolēma negaidīt, kad tiks mobilizēts armijā, un devās uz Stambulu. "Es nezinu, kā to izteikt maigos vārdos, viņš ir kara noziedznieks," Jevgeņijs sacīja aģentūrai AP, kad bija izgājis no Stambulas starptautiskās konferences, ar šiem vārdiem domājot Putinu.
Pasaulē
2022. gada 25. septembris, 14:21

Krievija plāno aizliegt izbraukt no valsts visiem vīriešiem mobilizācijas vecumā, ziņo avoti

Jauns.lv / LETA

Krievijas varasiestādes gatavojas aizliegt izbraukt no valsts visiem vīriešiem mobilizācijas vecumā, portālam "Meduza" sacījuši divi Krievijas prezidenta administrācijai tuvi avoti.

Viens no avotiem teicis, ka visticamākais datums, kad šāds aizliegums stāsies spēkā, ir trešdiena, 28.septembris.

Otrs avots sacījis, ka aizliegums stāsies spēkā pēc pseidoreferendumiem par pievienošanos Krievijai, kas tiek rīkoti Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās. Pseidoreferendumu pēdējā diena ir otrdiena, 27.septembris.

Avots piebildis, ka izbraukšanai no valsts vīriešiem būs jāsaņem kara komisariāta atļauja.

foto: AFP/Scanpix
Erevānas lidosta 2022. gada 21. septembrī. Pēc Putina paziņojuma tuvāko avioreisu biļetes no Krievijas drīz vien tika izpirktas.

Jau ziņots, ka otrdien, 21.septembrī, Krievijas prezidents Vladimirs Putins izsludināja tā dēvēto daļējo mobilizāciju bruņotajos spēkos. Mobilizētos paredzēts nosūtīt karot uz Ukrainu.

Pēc mobilizācijas izsludināšanas strauji pieaudzis to Krievijas pilsoņu skaits, kas atstāj valsti.