foto: EPA/Scanpix
Polija pastiprinās savu aizsardzību, iegādājoties 96 helikopterus "Apache"
Varšava ir iesniegusi pieprasījumu ASV par 96 helikopteru "Apache" iegādi.
Pasaulē
2022. gada 9. septembris, 08:40

Polija pastiprinās savu aizsardzību, iegādājoties 96 helikopterus "Apache"

Jauns.lv / LETA

Polija plāno pastiprināt savas aizsardzības spējas, iegādājoties lielu skaitu militāro helikopteru "Apache" no ASV ražotājfirmas, ceturtdien paziņoja Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks.

Varšava ir iesniegusi pieprasījumu ASV par 96 helikopteru "Apache" iegādi, sacīja ministrs. Viņš piebilda, ka Polijai arī tiks nodota tehnoloģija, bet neminēja detaļas.

Polijas ziņu aģentūra PAP ziņoja, ka pirmos helikopterus saņems armijas vienība, kas ir apgādāta ar ASV kaujas tankiem "Abrams".

Abas šīs ieroču sistēmas kopā veido "neapturamu spēku", PAP citēja Blaščaka teikto ASV Ramšteinas aviobāzē Vācijā, kur viņš bija ieradies uz Ukrainas kontaktgrupas sanāksmi.

ASV vēstnieks Polijā Marks Bžezinskis tviterī paziņoja, ka šis lēmums padarīs Poliju par otro lielāko "Apache" operatoru pasaulē pēc ASV. To iegāde apvienojumā ar tanku "Abrams" un citu modernu ieroču sistēmu pirkšanu stiprinās Polijas sadarbspēju un militāro gatavību, atzina Bžezinskis.

Polija pastiprina savu armiju ar simtiem jaunu vai lietotu tanku "Abrams", lai nomainītu PSRS projektētos tankus, kurus Varšava ziedojusi Ukrainai.

Polija, kas ir viena no aktīvākajām Ukrainas militārajām un politiskajām atbalstītājām, arī pati bruņojas pret iespējamu Krievijas uzbrukumu.