foto: EPA/Scanpix
Ukrainas spēki atkarojuši vairākas apdzīvotās vietas Harkivas apgabalā
Krievu izpostītā Harkiva 7. septembrī
Pasaulē
2022. gada 8. septembris, 00:15

Ukrainas spēki atkarojuši vairākas apdzīvotās vietas Harkivas apgabalā

Jauns.lv/LETA

Ukrainas Bruņotie spēki ir atkarojuši vairākas apdzīvotās vietas Harkivas apgabalā, bet vēl nav laiks tās atklāti nosaukt, savā videouzrunā trešdienas vakarā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Šonedēļ ir labas ziņas no Harkivas apgabala. Acīmredzot jūs visi jau esat redzējuši paziņojumus par Ukrainas aizstāvju aktivitāti. Un es domāju, ka katrs pilsonis jūt lepnumu par mūsu karavīriem. Tas ir pelnīts lepnums, pareizās jūtas," sacīja Zelenskis.

"Vēl nav pienācis laiks nosaukt vienas vai otras apdzīvotās vietas, kurās atgriežas Ukrainas karogs, bet ir laiks teikt pateicības vārdus 25.gaisa desanta brigādei, 92.atsevišķajai mehanizētajai brigādei un 80.desanta triecienbrigādei par drosmi un varonību, kas izrādītas kaujas uzdevumu izpildē. Paldies arī 406.atsevišķajai artilērijas brigādei par ļoti veiksmīgiem trāpījumiem okupantu koncentrēšanās rajonos mūsu valsts dienvidos un 60.atsevišķajai kājnieku brigādei, kas konsekventi virza uz priekšu mūsu pozīcijas," teica Zelenskis.

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon

Tēvs blakus dēlam, kura dzīvību izdzēsa krievu raķete Harkivā

Par spīti tam, ka krievu armija no Kijivas un Ukrainas ziemeļiem tika padzīta jau pirmajos kara mēnešos, valsts ziemeļaustrumos esošā ...

gallery icon