foto: Shutterstock
"Par drosmi!" Putins ar medaļu apbalvojis uz fronti aizsūtītu rūdītu slepkavu no Piemaskavas
Vēl 2013. gadā Ivanam Neparatovam piesprieda 25 gadu cietumsodu par smagiem noziegumiem, kas izdarīti 2009.-2010.gadu laikaposmā, Piemaskavā. Nu Krievijā šis rūdītais slepkava ir uzskatāms par varoni.
Pasaulē
2022. gada 6. septembris, 05:55

"Par drosmi!" Putins ar medaļu apbalvojis uz fronti aizsūtītu rūdītu slepkavu no Piemaskavas

Jauns.lv

Iepriekšējās nedēļas izskaņā krievu mediji publicēja stāstu, kas liek secināt, ka agresorvalsts armijā cietumnieki ne vien karo, bet arī tiek pie augstiem apbalvojumiem. Šajā konkrētajā gadījumā gan jāsaka – nu jau tikai pēc nāves.

Krievu medijs “The Insider” ziņo, ka Doneckas apgabalā iznīcināts uz 25 gadiem kolonijā notiesāts kādas Piemaskavas organizētās noziedzības grupas nu jau bijušais vadonis Ivans Neparatovs.

Žurnālistiem izdevies šo informāciju apstiprināt, salīdzinot dzimšanas un miršanas apliecību datus.

Piecu cilvēku slepkava mirst “kā varonis”

Kā teikts dokumentos, Neparatovs gāja bojā 5. augustā Doneckas apgabala Artjomovskā.

Kā nāves cēlonis norādīts “šāvienu, sprādzienu, šķembu rezultātā gūts galvas ievainojums”.

“The Insider” rīcībā nonākušas arī fotogrāfijas, kurās redzama ar Vladimira Putina rīkojumu noziedzniekam izdotā medaļa “par drosmi” un to pavadošie dokumenti.

Saskaņā ar mediju 2013. gadā Neparatovam piesprieda 25 gadu cietumsodu par noziegumiem, kas izdarīti 2009.-2010. gadu laikaposmā, Piemaskavā.

Viņu un vēl astoņus cilvēkus atzina par vainīgiem piecās slepkavībās, trīs bruņotās laupīšanās, izspiešanā, nelikumīgā ieroču glabāšanā un citos noziegumos.

No visa cietumsoda Neparatovs izcieta vien pusi – 12 gadus. Tad pie viņa celles durvīm pieklauvēja Krievijas bēdīgi slavenās privātās armijas “Vagner” pārstāvji, piedāvājot brīvību, taču pie frontes līnijas.

Rudens iesaukums obligātajā militārajā dienestā Krievijas pilsētā Ivanovā

Jauniesaucamie krievijas jaunieši iziet medicīnisko pārbaudi Ivanovas rekrutēšanas centrā.

gallery icon

Iepriekš atsevišķi Krievijas mediji jau ziņoja, kā dzīvā spēka trūkumu Krievija risina, blakus profesionāliem karavīriem ierindā nostādot cietumniekus.

Ieslodzītie tiek vervēti karam, solot tiem amnestiju pēc pusgadu ilgas iesaistīšanās iebrukumā.

Notiesātie ir arī stāstījuši, ka dažas ieslodzījuma vietas apmeklējis Vladimiram Putinam personīgi tuvais biznesmenis, “Vagner” priekšnieks un par “Putina pavāru” dēvētais Jevgeņijs Prigožins, aicinot iestāties viņa privātajā armijā.

Augustā Petrozavodskā tika apglabāts 44 gadus vecais Jevgēņijs Jerjomenko, kurš 24. jūlijā Doneckas apgabalā gāja bojā pie Bahmutas, lai gan viņam cietumā bija jānosēž vēl astoņus gadus.