foto: AFP/Scanpix
Ukraina līdz gada beigām varētu atsviest krievu iebrucējus līdz 23. februāra pozīcijām. Kas tam nepieciešams?
Bijušais ASV armijas komandieris Eiropā Bens Hodžess uzskata, ka Ukrainas aizstāvji līdz gada beigām var atspiest krievu iebrucējus pie 23. februāra pozīcijām.
Pasaulē
2022. gada 27. augusts, 11:08

Ukraina līdz gada beigām varētu atsviest krievu iebrucējus līdz 23. februāra pozīcijām. Kas tam nepieciešams?

Jauns.lv

Ukraina līdz gada beigām varētu Krievijas okupantus atsviest līdz 23. februāra pozīcijām. Tomēr, lai to panāktu, tai nepieciešams, lai Rietumi piegādātu ieročus pietiekamos apjomos, intervijā "Deutsche Welle" norāda bijušais ASV armijas komandieris Eiropā Bens Hodžess.

"Ukraiņi bija neticami izturīgi, izdomas bagāti, novatoriski, bet viņiem vajag tālejošāku un precīzāku artilēriju. Artilērija un raķetes, kas var šaut tālāk un turpināt iznīcināt Krievijas artilēriju, loģistiku, dot triecienus Krievijas lidlaukiem. Tas ir tas, kas vajadzīgs. Mēs kaut ko iedevām, bet ar to nepietiek izšķirošajam efektam. Tāpēc jau apmēram mēnesi nemainās frontes līnija," uzskata Hodžess.

Pēc viņa teiktā, krievu iebrucēji ir sasnieguši kulmināciju, viņi vairs neko nevar izdarīt, taču ukraiņiem nepieciešama spēja uzvarēt.

"Krievi jau ir sasnieguši kulmināciju ofensīvā un vairs nespēj tikt uz priekšu. Turklāt viņi nav spējīgi aizsargāt pat savas aizmugures. Kara ilgums būs atkarīgs no tā, vai mēs darīsim visu, ko esam solījuši, nodosim visu bruņojumu, ko esam solījuši. Es uzskatu, ka līdz šā gada beigām mēs varam viņus aizmest pie 23. februāra pozīcijām," prognozēja amerikāņu ģenerālis.