foto: AP/Scanpix
Nensijas Pelosi vīram par braukšanu dzērumā piespriež cietumsodu
ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi ar vīru Polu
Pasaulē
2022. gada 24. augusts, 13:45

Nensijas Pelosi vīram par braukšanu dzērumā piespriež cietumsodu

Jauns.lv

ASV Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi vīram piespriests piecu dienu cietumsods pēc tam, kad viņš atzinis savu vainu braukšanā dzērumā.

82 gadus vecais Pols Pelosi atzinis, ka 2022. gada maijā Kalifornijas štata Napas apgabalā avarējis ar savu "Porsche", būdams pie stūres alkohola reibumā.

Saskaņā ar policijas ziņojumu, viņš ar savu melno 2021. gada "Porsche" ietriecies cita vadītāja džipā netālu no savām mājām. Tiek ziņots, ka abi transportlīdzekļi sadursmē iznīcināti.

Šī vainas atzīšana multimiljonāram aiztaupa nopietnāku apsūdzību.

Pols Pelosi kopš 1963. gada ir precējies ar Nensiju Pelosi, ASV vēsturē visu laiku augstākajā rangā bijušo sieviešu kārtas politiķi.

Tiesa gan, Polam Pelosi cietumā vairs nebūs jāsēž, jo divas dienas viņš "atsēdējis" jau pēc avārijas 28. maijā, bet vēl divas dienas "noņemtas" par labu uzvedību. Savukārt piektā diena tiks pavadīta, veicot astoņas stundas sabiedriskā darba.

Pelosi, kurš ir riska kapitāla firmas dibinātājs, pēc avārijas būs jāapmeklē trīs mēnešus ilgi kursi par braukšanu dzērumā un sodā jāsamaksā aptuveni 7000 ASV dolāru.

Viņš nezaudēs autovadītāja apliecību, taču viņam pirms katras dzinēja iedarbināšanas jāveic alkohola pārbaude izelpā.