foto: Facebook
Vinnicā nogalinātās meitenītes mamma pirmo reizi publiski komentē traģisko notikumu
Irina ar meitiņu Lisu
Pasaulē
2022. gada 8. augusts, 17:49

Vinnicā nogalinātās meitenītes mamma pirmo reizi publiski komentē traģisko notikumu

Jauns.lv

14. jūlijā Vinnicā krievu armijas nogalinātās meitenītes Lisas māte pirmo reizi komentējusi viņas nāvi.

Irina Dmitrijeva, kura pati raķešu trieciena rezultātā ar smagām traumām nonāca reanimācijā, pēc traģēdijas savā "Facebook" profilā komentējusi traģisko notikumu, raksta portāls "Fakti".

"Es neticu. Gandrīz mēnesis pagājis pēc šausmīgas traģēdijas. Man liekas, ka Lisa mani gaida mājās... pati savām acīm visu redzēju un atceros, bet esmu citā realitātē. Neticu... un negribu dzīvot jaunā, briesmīgā realitātē.

Mana mīļā meitiņa, tu biji tik dzīvespriecīga un iemācīji man mīlēt par spīti visam! Diemžēl tik maz laika es biju tava mamma, tik maz... mēs noteikti ar tevi tiksimies. Mana sirds ir mūžīgi ar tevi, mana dvēsele raud..."

Irina arī pateicās visiem, kas viņu atbalstīja un turpina atbalstīt. "Paldies visiem par atbalstu — tuviniekiem, draugiem, paziņām, cilvēkiem, kurus pat nepazīstu. Jūs ļoti daudz darījāt mūsu un Lisas labā, atbalstījāt. Paldies visai pasaulei. Es nezinu, kāpēc mani atstāja uz šīs zemes dzīvot, es nesaprotu, kāpēc. Vajag laiku," rakstīja Irina.

Lisai bija četri gadi, un Irina viņas audzināšanā ieguldīja sirdi un dvēseli. Lisa bija meitenīte ar īpašām vajadzībām. Savā "Instagram" blogā Irina stāstīja, ka viņu jau grūtniecības laikā brīdināja, ka bērns droši vien piedzims ar Dauna sindromu.

Ārsti, kas veica izmeklējumus, uzstāja uz abortu. Taču Irina nolēma saglabāt grūtniecību, un darīja visu, lai viņas meitas dzīve būtu laimīga.