foto: Ukrinform/Shutterstock/ Vida Press
ASV Senāts aicina atzīt Krieviju par valsti, kas sponsorē terorismu
Krievijas spēku nopostīta māja un mašīnas Hostomeļā, Ukrainā.
Pasaulē
2022. gada 28. jūlijs, 15:48

ASV Senāts aicina atzīt Krieviju par valsti, kas sponsorē terorismu

Jauns.lv / LETA

ASV Senāts vienbalsīgi pieņēmis rezolūciju, aicinot Valsts departamentu atzīt Krieviju par valsti terorisma sponsoru saistībā ar tās darbībām Čečenijā, Gruzijā, Sīrijā un Ukrainā, kas novedušas pie "neskaitāmu vīriešu, sieviešu un bērnu nāves".

Līdzīgs priekšlikums iesniegts Pārstāvju palātā, kur, kā sagaidāms, spīkere Nensija Pelosi paudīs stingru atbalstu tā pieņemšanai.

Līdz ar rezolūcijas pieņemšanu Senātā tiek pastiprināts spiediens uz prezidenta Džo Baidena administrāciju atzīt Krieviju par terorisma sponsoru līdzās tādām valstīm kā Kuba, Ziemeļkoreja, Irāna un Sīrija.

"Krievijas bruņotie spēki pastrādājuši daudzus patvarīgus nevainīgu iedzīvotāju nāvessodus un centušies daudzviet Ukrainā slēpt savas zvērības masu kapos," teikts Senāta rezolūcijā.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20

Preses brīfingā otrdien Valsts departamenta preses sekretāram Nedam Praisam tika uzdots jautājums par Kongresa spiedienu un to, vai administrācijai nav bažu, ka līdz ar Krievijas atzīšanu par terorisma sponsoru netiks sarežģītas nākotnes sarunas par kara izbeigšanu.

Viņš atbildēja, ka Valsts departaments ir atbildīgs par "kritēriju pieņemšanu, ko Kongress noteicis likumā" attiecībā uz valsts terorisma sponsora statusa piešķiršanu, "un salīdzināt to ar faktiem uz vietas". Šis process jau notiek, norādīja Praiss.

Tēvs blakus dēlam, kura dzīvību izdzēsa krievu raķete Harkivā

Par spīti tam, ka krievu armija no Kijivas un Ukrainas ziemeļiem tika padzīta jau pirmajos kara mēnešos, valsts ziemeļaustrumos esošā ...

gallery icon
12

Krievija ar spārnotajām raķetēm apšauda Odesu; nogalināto vidū 3 mēnešus vecs zīdainis

gallery icon
21

Vinnicā atvadās no okupantu nogalinātās četrgadnieces Lisas

17. jūlijā Ukrainas pilsētā Vinnicā apglabāta okupantu raķešu uzlidojumā ceturtdien nogalinātā četrgadīgā Lisa.

gallery icon
11