foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
CIP direktors: Putins ir pat pārāk vesels
Viljams Bērnss
Pasaulē
2022. gada 21. jūlijs, 15:07

CIP direktors: Putins ir pat pārāk vesels

Jauns.lv

Vladimirs Putins "droši vien ir pat pārāk vesels", paziņojis Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) vadītājs, atspēkojot baumas, ka Krievijas prezidents cieš no tādas smagas slimības kā vēzis.

Viljams Bērnss arī sacīja, ka Krievijas līderim tiks pierādīta kļūda uzskatā, ka viņš var uzvarēt asiņainajā karā pret Ukrainu - tāpat kā iepriekš tika atspēkoti maldi, ka viņa karaspēks var iekarot Kijivu pirmajās iebrukuma dienās.

Runājot par virkni tēmu Drošības forumā Aspenā, Kolorādo štatā, Bērnss runāja arī par Ķīnu, brīdinot, ka šajā desmitgadē pieaugs risks, ka Ķīnas spēki iebruks Taivānā.

ASV līderis Džo Baidens iepriekš paziņojis, ka Amerika militāri iejauktos, ja Ķīna uzbruktu Taivānai.

Viņš sacīja, ka nedrīkst par zemu novērtēt Ķīnas prezidenta apņēmību apliecināt kontroli pār teritoriju, vēsta "Sky News".

Bērnsam tāpat jautāja, vai, viņaprāt, Putins ir nestabils un nevesels. "Cik mēs varam pateikt, viņš, iespējams, ir pat pārāk vesels," viņš atbildēja.

CIP šefs, arī bijušais ASV vēstnieks Maskavā, vairāk nekā divus gadu desmitus vērojis Putinu.

Viņš sacīja, ka prezidents uzskata, ka viņa liktenis ir atjaunot Krieviju kā lielu varu. Galvenais nosacījums tam bijusi Ukrainas kontrole.