Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ukraina pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Ziemeļkoreju
foto: AFP/Scanpix
Ziemeļkorejas vēstniecība Maskavā trešdien apstiprināja, ka Phenjana atzinusi "Doņeckas tautas republiku" un "Luganskas tautas republiku"
Pasaulē

Ukraina pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Ziemeļkoreju

Jauns.lv / LETA

Ukraina trešdien pārtrauca diplomātiskās attiecības ar Ziemeļkoreju, jo tā atzinusi Donbasā pašpasludinātās "tautas republikas", pavēstīja Ukrainas Ārlietu ministrija.

Ukraina pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Zieme...

"Mēs uzskatām šo lēmumu par Phenjanas mēģinājumu graut Ukrainas suverenitāti un teritoriālo vienotību," teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Ziemeļkorejas vēstniecība Maskavā trešdien apstiprināja, ka Phenjana atzinusi "Doņeckas tautas republiku" un "Luganskas tautas republiku", kuras 2014.gadā ar Kremļa gādību tika pasludinātas Ukrainas Doneckas un Luhanskas apgabalos.

Nigērieši pamestās vēstniecības teritorijā aizmirsuši nolaist savas valsts karogu.

Pamestās ārvalstu vēstniecības Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā

Jau kopš pandēmijas sākuma Ziemeļkorejas galvaspilsētu pamet ārvalstu diplomāti – gan tur esošo salīdzinoši nedaudzo ārvalstu vēstniecību, gan starptautisko organizāciju ...

Par pirmo valsti, kas atzina šīs "tautas republikas", šogad februārī kļuva Krievija. Tas notika trīs dienas pirms Krievijas karaspēks iebrukuma Ukrainā. Sākoties iebrukumam, Kijiva pārtrauca diplomātiskās attiecības ar Maskavu.

Jūnija beigās abas "tautas republikas" atzina arī Krievijas sabiedrotā Sīrija. Kijiva uz to atbildēja, pārtraucot diplomātiskās attiecības ar Damasku.