Pasaulē
2022. gada 14. jūlijs, 05:45

“Viss, beigas...” Ukrainas dienesti pārtvēruši līdz šim, iespējams, depresīvāko okupantu karavīru telefonsarunu

Jauns.lv

Ukrainas drošības dienests (UDD) publicējis kārtējo telefonsarunu starp kādu no valsts teritorijā iebrukušajiem Krievijas bruņoto spēku karavīriem. Jāteic gan, ka šoreiz saruna pārsteidz nevis ar savu agresiju un vardarbības stāstiem, bet ar to, cik drūma ir aprakstītā situācija okupantu rindās Ukrainas ziemeļaustrumos.

No sarunas secināms, ka Ukrainas aizstāvji Harkivas apgabalā (valsts ziemeļaustrumos) okupantus tā iespieduši stūrī, ka viņi jau mēnesi nav spējuši izpildīt reiz doto uzbrukuma pavēli.

Jāpiebilst, ka Ukrainas dienvidos dislocētie okupantu spēki pēdējo dienu laikā ir saskārušies ar Ukrainai no ASV piegādātajām HIMARS raķešu sistēmām, konkrēti – to spēju sist jaudīgi un precīzi.

Odesas apgabala Serhijivkā okupantu raķete trāpa dzīvojamai mājai un nogalina vismaz 19 cilvēkus. Ukraina, 2022. gada 1. jūlijs

gallery icon

“Viss, beigas, p*****c... Šajā ciemā sēžam jau mēnesi! Mēs nevaram normāli nostāties un pārvietoties uzbrukumā. Ukraiņi uzbrūk un uzbrūk mūsu vienībai, neļauj mums kustēties,” savam draugam stāsta kāds krievu okupants.

Krievu karavīri telefonsarunā arī atzīst ukraiņu augsto sagatavotības līmeni un efektivitāti kaujā. Tas esot novedis pie situācijas, ka nav neviena, kurš vēlētos nopietni doties uzbrukumā.

“Mūsējie visi ir panikā... Neviens nevēlas doties uzbrukumā. Tehnika tiek uzspridzināta, mīnmetēji uzspridzināti – visam beigas...” – žēlojas krievu karavīrs.