Sergeju Lavrovu Mongolijā sagaida ar svastiku goda vietā

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien devās vizītē uz Mongoliju, kur galvaspilsētā tikās ar šīs valsts prezidentu Uknaagiinu Kurelsuku. Vēlāk ...

gallery icon
Pasaulē
2022. gada 6. jūlijs, 17:24

Pašā centrā - vāze ar svastiku. Pēc Lavrova vizītes Mongolijā tīmeklī parādās īpatnēji foto

Jauns.lv

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien devās vizītē uz Mongoliju, kur galvaspilsētā tikās ar šīs valsts prezidentu Uknaagiinu Kurelsuku. Vēlāk tīmeklī tika izplatītas bildes no vizītes, un ļaužu uzmanību ātri vien fotogrāfijās piesaistīja kāda detaļa.

Ar fotogrāfijām dalījies pats Kremlis, kā arī Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova.

Tajās redzams īpaši grezns jurtas interjers. Pa vidu abām augstajām amatpersonām novietota tradicionāla glezna, bet apkārt politiķiem izkārtoti valstu karogi un dažādi ar mongoļu kultūru saistīti priekšmeti.

Taču interneta lietotāju uzmanību īpaši pievērsa viens jurtas dekorācijas elements. Uz vienas no vāzēm pašā fotogrāfijas centrā redzama svastikas zīme. Kā zināms, kopš Otrā pasaules kara šis simbols Eiropā tiek nesaraujami saistīts ar Hitlera vadīto nacistu partiju.

foto: EPA/Scanpix
Krievijas ārlietu ministra vizītes laikā goda vietā tika nolikta vāze ar svastiku

Zināms, ka okupanti, iznīcinot Ukrainas infrastruktūru un nogalinot vietējos iedzīvotājus, apgalvo, ka valstī veic "denacifikāciju". Tikmēr viens no galvenajiem Kremļa propagandistiem un naidīgās politikas sējējs Lavrovs parādījies vienā fotogrāfijā ar svastiku.

Kā norāda Baltkrievijas plašsaziņas līdzeklis "Nexta", Krievijā svastikas demonstrēšana ir aizliegta ar likumu.

Jānorāda gan, ka svastikas zīmi nav izgudrojis Hitlers, bet tās pirmsākumi ir meklējami daudz senāk. Tā dažādās formās un tautās izmantota simtiem gadu, turklāt svastika nozīmējusi nevis nacistu varu, bet gan laimi un labklājību.

Mongolijā līdz pat mūsdienām šis simbols ir daļa no vietējo tradīcijām un tāpēc, visticamāk, tas redzams uz vāzes, kas novietota Lavrova un Mongolijas prezidenta priekšā. Svastikas motīvs ir redzams arī Mongolijas ģerbonī.

Neskatoties uz simbola kontekstu, interneta lietotāji uzsver, ka fotoattēls savā vēstījumā ir "ļoti nozīmīgs", un citi ironiski joko, ka Lavrovs ieradies "denacificēt" Mongoliju.

Tikmēr "Radio Svoboda" atgādina, ka februārī krievu aktīviste Marija Aļohina tika aizturēta uz 15 dienām par fotogrāfijas ar indiešu svastiku demonstrēšanu.

Odesas apgabala Serhijivkā okupantu raķete trāpa dzīvojamai mājai un nogalina vismaz 19 cilvēkus. Ukraina, 2022. gada 1. jūlijs

gallery icon

Krievijas karš Ukrainā: Zelenskis Kijivā tiekas ar Eiropas līderiem 2022. gada 18. jūnijā

gallery icon

Sirdi plosoši kadri: okupanti bombardē ļaužu pilnu tirdzniecības centru Ukrainas pilsētā Kremenčukā

gallery icon