foto: AFP/Scanpix
Dragi: Itālija sasniegusi maksimālo robežu migrantu uzņemšanā
Ir jāsaprot, ka neviena valsts nevar būt neierobežoti atvērta imigrācijai, paziņoja Itālijas premjerministrs Mario Dragi.
Pasaulē
2022. gada 6. jūlijs, 09:10

Dragi: Itālija sasniegusi maksimālo robežu migrantu uzņemšanā

Jauns.lv / LETA

Itālija ir sasniegusi maksimālo robežu migrantu uzņemšanā, otrdien paziņoja premjerministrs Mario Dragi.

"Arī mums ir robežas, un tagad mēs tās esam sasnieguši," sacīja Dragi savas Turcijas vizītes laikā Ankarā.

Ir jāsaprot, ka neviena valsts nevar būt neierobežoti atvērta imigrācijai, viņš piebilda.

Dragi uzsvēra, ka attieksmei pret migrantiem ir jābūt humānai, piemērotai un efektīvai, un ka Itālija mēģina izglābt migrantus savos teritoriālajos ūdeņos.

Saskaņā ar Itālijas Iekšlietu ministrijas datiem, šogad Itālijas piekrasti ir sasnieguši gandrīz 29 400 migrantu, ar laivām dodoties pāri Vidusjūrai. Attiecīgā periodā pērn to bija izdarījuši vairāk nekā 21 700 migrantu. Viņu skaits ir ievērojami pieaudzis kopš pavasara.

Turcija un Eiropas Savienība (ES) 2016.gadā noslēdza vienošanos par nelegālās migrācijas ierobežošanu uz ES.

Turcijā dzīvo 3,7 miljoni bēgļu no Sīrijas. Pēdējā laikā attieksme pret viņiem ir pasliktinājusies, un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ir paziņojis, ka gribētu izmitināt 1 miljonu sīriešu bēgļu Sīrijas ziemeļos.

Dragi ar vairāku ministru delegāciju otrdien devās vizītē uz Turciju, lai parakstītu dažādas vienošanās aizsardzības un tirdzniecības jomās. Tā bija trešā šāda veida tikšanās kopš 2012.gada. Viņš nosauca Turciju par Itālijas "draugu un partneri".