foto: AP/Scanpix
Polijas prezidents mudinājis Šolcu un Makronu apmeklēt Buču un Irpiņu
Polijas prezidents Andžejs Duda.
Pasaulē
2022. gada 13. jūnijs, 14:02

Polijas prezidents mudinājis Šolcu un Makronu apmeklēt Buču un Irpiņu

Jauns.lv / LETA

Polijas prezidents Andžejs Duda mudinājis Vācijas kancleru Olafu Šolcu un Francijas prezidentu Emanuelu Makronu apmeklēt Ukrainā vietas, kurās Krievijas karaspēks pastrādājis zvērības pret civiliedzīvotājiem, tai skaitā Buču un Irpiņu, kas atrodas netālu no Kijivas.

Duda ar šādu aicinājumu nācis klajā, medijos izskanot ziņām, ka Vācijas, Francijas un Itālijas līderi šonedēļ apmeklēs Kijivu.

"Prezidents Duda ir vairākkārt mudinājis kancleru Šolcu un prezidentu Makronu doties uz Kijivu un savām acīm apskatīt Buču un Irpiņu," paziņoja Polijas ārlietu ministra vietnieks Marcins Pšidačs.

"Varbūt tas mainīs viņu nostāju. Redzēsim, kāda būs šīs vizītes ietekme," viņš piebilda.

"Mums jāstrādā pie tā, lai viņi [Šolcs, Makrons un Itālijas premjerministrs Mario Dragi] neizdara spiedienu uz [Ukrainas prezidentu] Volodimiru Zelenski piekāpties. Es neredzu, kādēļ Ukrainai būtu jānomierina Krievija," uzsvēra Pšidačs.

Itālijas laikraksts "La Stampa" šodien ziņoja, ka Šolcs, Makrons un Dragi ceturtdien Kijivā plāno tikties ar Zelenski. Sarunas, domājams, koncentrēsies uz Ukrainas centieniem kļūt par Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsti, ziņoja laikraksts.

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon
14

Kara plosītā Ukrainas pilsēta Irpiņa 2022. gada marta sākumā

gallery icon
20