foto: unsplash.com
Kremļa naudas maks aizvien pildās. Krievija kara 100 dienās ar fosilo degvielu eksportu nopelnījusi 93 miljardus eiro
Eiropas Savienība kara pirmajās 100 dienās saņēmusi 61% no Krievijas fosilo degvielu eksporta.
Pasaulē
2022. gada 13. jūnijs, 10:48

Kremļa naudas maks aizvien pildās. Krievija kara 100 dienās ar fosilo degvielu eksportu nopelnījusi 93 miljardus eiro

Jauns.lv / LETA

Ukrainas kara pirmajās 100 dienās Krievija ar fosilo degvielu eksportu nopelnījusi 93 miljardus eiro, liecina vides pētījumu grupas "Centre for Research on Energy and Clean Air" (CREA) dati.

Šie dati publiskoti laikā, kad Ukraina aicina rietumvalstis saraut visa veida tirdzniecības attiecības ar Krieviju, lai apturētu Maskavai iespējas finansēt savu kara mašīnu.

CREA pētījumā teikts, ka Eiropas Savienība kara pirmajās 100 dienās saņēmusi 61% no Krievijas fosilo degvielu eksporta aptuveni 57 miljardu eiro apmērā.

Lielākās importētājas bijušas Ķīna (12,6 miljardi eiro), Vācija (12,1 miljards eiro) un Itālija (7,8 miljardi eiro).

Lai arī Krievijas fosilo degvielu eksporta apjoms maijā samazinājās, valstīm un uzņēmumiem Ukrainas kara dēļ atsakoties no šīm piegādēm, fosilo degvielu cenu kāpums pasaulē turpināja piepildīt Kremļa naudas maku, eksporta ienākumiem sasniedzot rekordaugstu līmeni.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Okupanti nogalināja trīs paaudzes. Odesā atvadās no trīs mēnešus vecās Kiras, viņas mātes un vecmāmiņas

Odesā notikusi atvadīšanās no okupantu raķešu uzlidojumā nogalinātās ģimenes - trīs mēnešus vecās Kiras, viņas mātes Valērijas un vecmāmiņas Ludmilas.

gallery icon

Daudzstāvu dzīvojamā ēka Ukrainas galvaspilsētā Kijivā, kuru 2022. gada martā iznīcināja Krievijas raķetes

gallery icon