foto: ZUMAPRESS.com
Ukrainas Ģenerālštābs: Krievija galvenos spēkus koncentrē Severodoneckas ieņemšanai
Pasaulē
2022. gada 31. maijs, 11:02

Ukrainas Ģenerālštābs: Krievija galvenos spēkus koncentrē Severodoneckas ieņemšanai

Jauns.lv / LETA

Karā pret Ukrainu Krievijas puses galveni pūliņi Doneckas virzienā bijuši koncentrēti centieniem ieņemt Luhanskas apgabala Severodonecku, ziņojumā par situāciju frontē kara 97. dienas rītā vēsta Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

Doneckas virzienā Krievijas armija apšauda Ukrainas karaspēku līdzās visai saskares līnijai ar mīnmetējiem, stobru artilēriju, daudzlādiņu reaktīvajām iekārtām. Aktīvi tiek izmantoti radioelektroniskās cīņas līdzekļi.

Limanas virzienā Krievijas armija veic pārgrupēšanos un gatavošanos uzbrukumam. Krievijas karaspēks arī mēģinājis veikt maršrutu izlūkošanu tālākai virzībai Limanas rajonā, tomēr cietuši zaudējumu un atkāpušies.

Slobožanskes virzienā Krievijas spēki turpina gatavošanos uzbrukumam, piegādā ieročus un militāro tehniku no Krievijas teritorijas.

Slovjanskas virzienā Krievijas puses galvenie pūliņi arī koncentrēti uz ieņemto robežu un piegādes maršrutu noturēšanu, kā arī lai radītu apstākļus tālākam uzbrukumam.

Aizvadītās diennakts laikā Ukrainas triecienaviācija veikusi uzbrukumus Krievijas armijas apakšvienībām Harkivas, Doneckas, Luhanskas un Hersonas apgabalos.

Zenītraķešu spēku apakšvienības Odesas apgabalā notriekušas spārnoto raķeti Х-22 "Burja".