Itālijas premjers kritizē telekanālu par interviju ar Lavrovu
foto: EPA/Scanpix
Itālijas premjerministrs Mario Dragi.
Pasaulē

Itālijas premjers kritizē telekanālu par interviju ar Lavrovu

Jauns.lv / LETA

Itālijas premjerministrs Mario Dragi nosodījis telekanālu "Rete4" par plašu rezonansi izsaukušo interviju ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, kuras gaitā ministrs izteicies, ka Hitleram bijušas ebreju asinis un ka lielākie antisemīti ir paši ebreji.

Itālijas premjers kritizē telekanālu par interviju...

Kaut arī pārraide pieteikta kā intervija, patiesībā tas bijis politiskās aģitācijas seanss, norādījis premjers, vienlaikus atzīstot, ka atšķirībā no Krievijas Itālijā ir vārda brīvība.

"Tomēr ir vērts uzdot jautājumu - vai ir pieņemami kādu aicināt uz interviju un nekādi nereaģēt uz viņa izteikumiem. Tā nebija [žurnālistikas] veiksme. No tā rodas dažādas dīvainas sajūtas," atzinis Dragi.

Interviju asi nosodījuši arī citi Itālijas politiķi.

Itālijas Demokrātiskās partijas līderis bijušais premjerministrs Enriko Leta pārraidi nosaucis par "propagandas reklāmu".

Partijas "Italia Via" senatore Laura Garavāni, izsakoties par pārraidi, atzinusi, ka "tādai demokrātijai kā mūsu tā bija aizvainojoša izrāde.

Telekanāls darbojās kā Krievijas propagandas rupors, ļaujot Lavrovam runāt netraucēti, noliedzot noziegumus, ko viņš pastrādā, bez jebkādiem kritiskiem papildu jautājumiem."