Itālijas premjers pēc sarunas ar Krievijas prezidentu: Putins netiecas pēc miera Ukrainā
foto: CAMERA PRESS/Pierdomenico Pool Afpa/EIDON / Vida Press
Itālijas premjerministrs Mario Dragi.
Pasaulē

Itālijas premjers pēc sarunas ar Krievijas prezidentu: Putins netiecas pēc miera Ukrainā

Jauns.lv

Itālijas premjerministrs Mario Dragi ir pārliecināts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins nav ieinteresēts pārtraukt kaujas darbības, bet vienkārši vēlas okupēt valsti.

Itālijas premjers pēc sarunas ar Krievijas prezide...

Mario Dragi līdz pēdējam cerēja, ka no kara izdosies izvairīties. Tieši tāpēc Eiropas Savienības (ES) valstu līderi regulāri zvanīja Putinam. Brīnums gan nav noticis – Krievijas armija tik un tā pilnā sparā iebrukusi Ukrainā, atsaucoties uz "Corriere", raksta "Kanal 24".

Viņš domāja, ka krievi ātri pieveiks Ukrainas bruņoto spēku pretestību. Taču atzīst – kļūdījies. Ukraiņu tauta varonīgi cīnās pret okupantiem.

"Ukrainas pretošanās ir varonīga. Kā saka prezidents Zelenskis, tauta ir kļuvusi par Ukrainas armiju. Mūs gaida pretošanās karš, ilgstoša vardarbība ar iznīcību. Tomēr nav nekādu pazīmju, ka Ukrainas tauta varētu pieņemt Krievijas okupāciju," norādīja Dragi.

Vienā no sarunām, kas jau notikusi pēc pilna apjoma iebrukuma, Dragi jautājis Putinam, vai viņš vispār grasās tikties ar Zelenski. Jo, viņaprāt, tikai viņi abi var vienoties par uguns pārtraukšanu. Putins gan uzskata, ka vēl nav pienācis laiks šai tikšanās reizei.

Pēc sarunas abi vienojās pāris dienu laikā aprunāties. Bet tad notika krievu zvērības Kijivas apgabalā. Dragi atzīst – vienmēr atbalstījis Francijas prezidenta Emanuela Makrona uzskatus, ka jāizmanto visi dialoga ceļi.

Bet tagad viņš uzskata, ka sarunas ar Putinu ir neefektīvas.

"Sāku domāt, ka taisnība ir tiem, kuri saka – tev ar viņiem nav jēgas runāt, tu vienkārši zaudē laiku... Bet man rodas iespaids, ka kara šausmas ar tās slaktiņiem, ar to, ko viņi ir izdarījuši ar bērniem un sievietēm, pilnīgi nav atkarīgas no vārdiem un telefona zvaniem, ko viņi izdara," rezumēja Dragi.