foto: MARCUS YAM/LOS ANGELES TIMES/Shutterstock/ Vida Press
Krievijas triecienos Harkivas apgabalā bojā gājis divgadīgs bērns
Harkiva, 2022. gada marts.
Pasaulē
2022. gada 13. aprīlis, 13:47

Krievijas triecienos Harkivas apgabalā bojā gājis divgadīgs bērns

Jauns.lv / LETA

Krievijas karaspēka veiktajās apšaudēs Harkivas apgabalā, Ukrainas austrumos, aizvadītajā diennaktī nogalināti septiņi civiliedzīvotāji, trešdien paziņojis Harkivas apgabala administrācijas vadītājs Olehs Sinehubovs, piebilstot, ka slimnīcā nomiris arī pirms dažām dienām ievainots divgadīgs bērns.

Vietnē "Telegram" viņš rakstīja, ka aizvadītajā diennaktī Harkivas apgabalā Krievijas karaspēks veicis vismaz 53 artilērijas un daudzstobru reaktīvos mīnmetēju triecienus, kuru rezultātā cietuši 22 civiliedzīvotāji. Viņu vidū ir trīs bērni, un nogalināti septiņi cilvēki.

"Divgadīgs zēns, kurš apšaudēs tika ievainots pirms dažām dienām, nomira slimnīcā," paziņoja Sinehubovs.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainas Bruņotie spēki ir noturējuši pozīcijas, Harkivas un apgabala aizsardzību, nostiprinājuši savu militāro klātbūtni, rezerves un bruņojumu.

"Mums ir panākumi Rohanskas, Derhaču virzienā. Izjumas virzienā mūsu Ukrainas Bruņotie spēki nepārtraukti cīnās, lai neielaistu ienaidnieku Doneckas un Luhanskas apgabalos," Sinehubovs raksturoja situāciju.

Vienlaikus viņš pauda pārliecību, ka nav nepieciešama Harkivas evakuācija. "Mūsu Bruņotie spēki katru dienu iznīcina daudz krievu tehnikas, dzīvā spēka, ticiet mūsu aizstāvjiem un saglabājiet mieru," viņš sacīja.

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon