foto: REUTERS/SCANPIX
ANO ceturtdien balsos par Krievijas dalības apturēšanu Cilvēktiesību padomē
ANO Cilvēktiesību padomes sēde Ženēvā.
Pasaulē
2022. gada 6. aprīlis, 18:38

ANO ceturtdien balsos par Krievijas dalības apturēšanu Cilvēktiesību padomē

Jauns.lv / LETA

ANO Ģenerālā asambleja ceturtdien balsos par Krievijas dalības apturēšanu ANO Cilvēktiesību padomē, pavēstīja Ģenerālās asamblejas prezidenta preses sekretāre Polīna Kubiaka.

Lai Krievijas dalība Ženēvā bāzētajā Cilvēktiesību padomē tiktu uz laiku apturēta, par to jānobalso vismaz divām trešdaļām no Ģenerālajā asamblejā pārstāvētajām 193 valstīm.

Balsojums notiek laikā, kad plašumā vēršas starptautiskais sašutums par slaktiņu, ko Krievijas karaspēks sarīkojis okupētajā Kijivas apgabala Bučā.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

"Bučas un daudzu Ukrainas vietu posta attēli pieprasa no mums, lai mūsu darbi atbilst vārdiem," vēl pirmdien sacīja ASV vēstniece ANO Linda Tomasa-Grinfīlda. "Mēs nevaram pieļaut, ka dalībvalsts, kas pārkāpj katru principu, ko mēs augstu cienām, turpina piedalīties."

ANO Cilvēktiesību padome tika izveidota 2006. gadā, un tajā ir 47 valstis, ko izraugās Ģenerālā asambleja.

Lībijas dalība padomē tika apturēta 2011. gadā.

Kara bērni: pašas spēcīgākās fotogrāfijas no Krievijas agresijas Ukrainā

gallery icon

"Krievijai nedrīkst būt autoritatīvs stāvoklis šajā struktūrā, un mēs nedrīkstam ļaut Krievijai izmantot savu vietu padomē kā propagandas instrumentu, tādējādi radot šķietamību, ka tai ir leģitīmas bažas par cilvēktiesībām," sacīja diplomāte.