foto: Lita Krone/LETA
Miris Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis
Krievijas domes deputāts Vladimirs Žirinovskis.
Pasaulē
2022. gada 6. aprīlis, 13:34

Miris Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis

Jauns.lv

75 gadu vecumā miris Krievijas Liberāli demokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis. Tā savā "Telegram" kanālā pavēstīja Valsts domes spīkers Vjačeslavs Volodins, vēsta "Meduza".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pēc smagas un ilgstošas slimības no dzīves aizgāja Vladimirs Žirinovskis... Mums visiem tas ir nepiepildāms zaudējums. Lai viņa piemiņa vienmēr ir gaiša mūsu sirdīs," teikts paziņojumā.

Volodins arī paziņoja par Krievijas Liberāli demokrātiskās partijas līdera nāvi Valsts domes sēdē un izsludināja klusuma brīdi. Domes frakcija apstiprināja, ka tās priekšsēdētājs miris 6. aprīlī.

2. februārī Vladimirs Žirinovskis tika hospitalizēts ar koronavīrusu uz Centrālo prezidenta lietu pārvaldes klīnisko slimnīcu (CKB) Maskavā.

Marta sākumā Krievijas ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz avotu, paziņoja, ka politiķis izvests no medikamentozā miega stāvokļa, kurā viņš atradies organisma atbalstam. Tomēr pēc dažām dienām mediji ziņoja par politiķa stāvokļa pasliktināšanos. Partijā gan to noliedza.

25. martā par Žirinovska nāvi paziņoja "Telegram" kanāls "Mash", kā arī senators Aleksandrs Proņuškins. Partija šo informāciju noliedza, bet Proņuškins savu ierakstu izdzēsa un atvainojās.

Kremlī marta mēneša ziņas par Žirinovska nāvi nodēvēja par "pīli", paziņojot, ka politiķis smagā stāvoklī ir ārstu kontrolē.