foto: Mirrorpix / Vida Press
Ukraina Eiropas Parlamentam lūgusi nodrošināt arī ložu necaurlaidīgas vestes un galvas aizsargus
Ukraiņu armijnieks.
Pasaulē
2022. gada 1. aprīlis, 19:38

Ukraina Eiropas Parlamentam lūgusi nodrošināt arī ložu necaurlaidīgas vestes un galvas aizsargus

Jauns.lv / LETA

Ukrainas Augstākā Rada ir vērsusies Eiropas Parlamentā (EP) ar lūgumu nodrošināt arī ložu necaurlaidīgas vestes un galvas aizsardzības līdzekļus, informējot par EP paveikto, atbalstot Ukrainu Krievijas uzsāktajā karā, norādīja EP deputāts un EP priekšsēdētāja vietnieks Roberts Zīle (NA).

Politiķis norādīja, ka EP ir sniedzis Ukrainai atbalstu informāciju tehnoloģiju jomā, piemēram, drošai attālinātai balsošanai, kas ir būtiski Augstākās Radas deputātiem Ukrainā. Sadarbība starp EP un Ukrainu notiek nepārtraukti. Līdz šim jau viens EP sagatavots sūtījums ir sasniedzis Ukrainu. To veido "Wi-Fi" rūteri, planšetdatori, klēpjdatori. Ieplānots ir arī nākamais sūtījums aptuveni 900 000 eiro apmērā.

Tā kā Ukrainas Augstākā Rada ir norādījusi uz nepieciešamību pēc ložu necaurlaidīgām vestēm un galvas aizsardzības līdzekļiem, EP mēģina atrast pakalpojumu sniedzējus, kas šāda veida piegādes varētu palīdzēt īstenot, par ko pēcāk EP varētu norēķināties.

Zīle pieminēja arī februāra beigās notikušo sesiju, kur Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunāja EP. Tajā pašā dienā tika pieņemta EP rezolūcija, kurā Eiropas institūcijas tika aicinātas uzsākt sarunas ar Ukrainu kā Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsti.

Tāpat EP deputāts norādīja, ka daudzās komitejās notiek darbs ar Ukrainu saistītos jautājumos. Pamatā tā ir EP Ārlietu komiteja. Notikušas sarunas arī ar ES finanšu pakalpojumu, finanšu stabilitātes un kapitāla tirgu komisāri Mareidu Makginesu par finanšu tirgiem. Uzmanības centrā bija jautājumi par to, kā ukraiņu bēgļi var izņemt naudu no savām bankas kartēm.

Zīle atzīmēja, ka 11.martā tika atklāta interneta vietne "StandwithUkraine", kurā pieejama informācija angļu un ukraiņu valodā. Tāpat netālu no EP atklāta ēka "Station Europe", kas ir pieejama nevalstiskajām organizācijām, lai tās varētu atbalstīt Beļģijā esošos ukraiņus.