"Esmu pamanījis izmaiņas tonī." Putins Itālijas premjeram paziņojis, ka vēl nav laiks pārtraukt karu Ukrainā
foto: CAMERA PRESS/Pierdomenico/Pool Afpa/EIDON / Vida Press
Itālijas premjerministrs Mario Dragi.
Pasaulē

"Esmu pamanījis izmaiņas tonī." Putins Itālijas premjeram paziņojis, ka vēl nav laiks pārtraukt karu Ukrainā

Jauns.lv / LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sarunā ar Itālijas premjerministru Mario Dragi paziņojis, ka pagaidām vēl nav radīti apstākļi uguns pārtraukšanai Ukrainā.

"Esmu pamanījis izmaiņas tonī." Putins Itālijas pr...

Saruna starp Putinu un Dragi notika trešdien, 30. martā. Par tās saturu Itālijas premjers pastāstīja ceturtdien, 31. martā, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, raksta "Reuters".

"Vai Putins ir mainījis savu attieksmi kopš kara sākuma? Atbilde ir sarežģīta. Es domāju, ka esmu pamanījis izmaiņas, bet es uzmanīgi interpretēju šīs zīmes, jo situācija attīstās.

Es uzskatu, ka esmu pamanījis izmaiņas tonī, bet es nevaru par to runāt ar pārliecību, balstoties uz 40 minūšu garu sarunu," medijos citē Dragi teikto.

Kā raksta "glavred.info", atsaucoties uz laikrakstu "Sky Italia", Dragi norādījis, ka uz jautājumu, kad gaidīt kaut īslaicīgu uguns pārtraukšanu Ukrainā, Putins atbildējis, ka tam vēl "nav nobrieduši apstākļi".

Tāpat Kremļa vadītājs paziņojis, ka laiks tikties ar Ukrainas prezidentu Vladimiru Zelenski vēl nav pienācis. "Putina atbilde bija tāda, ka laiks vēl nav pienācis, sarunu dalībniekiem ir jāturpina sarunas.

Putins norādīja, ka, viņaprāt, sarunās ir nelieli soļi uz priekšu, un faktiski abu pušu pozīcijas ar dažādiem jautājumiem ir nedaudz satuvinājušās. Es pret to izturos ļoti piesardzīgi, jo joprojām ir daudz skepses, un mums ir jārunā par faktiem," norādīja Dragi.