foto: REUTERS/SCANPIX
Pentagons brīdina par lielu krievu spēku ofensīvu pret citiem Ukrainas reģioniem
Iznīcināts krievu tanks
Pasaulē
2022. gada 29. marts, 22:48

Pentagons brīdina par lielu krievu spēku ofensīvu pret citiem Ukrainas reģioniem

Jauns.lv / LETA

Krievija pārpozicionē savus spēkus rajonos netālu no Kijivas, nevis tos atvelk, un Ukrainas galvaspilsēta joprojām ir apdraudēta, otrdien paziņoja Pentagons.

"Mēs tagad redzam nelielu skaitu, kas, šķiet, atvirzās no Kijivas, tas notiek tajā pašā dienā, kad krievi saka, ka viņi atvelk spēkus," sacīja Pentagona pārstāvis Džons Kērbijs.

"Taču mēs neesam gatavi to saukt par atkāpšanos vai pat atvilkšanu," norādīja Kērbijs. "Mēs domājam, ka viņiem prātā droši vien ir pārpozicionēšanās, lai noteiktu prioritāti citviet."

Tāda bija Ukrainas galvaspilsēta skaistā Kijiva pirms Putina kara posta

gallery icon
117

"Mums visiem ir jābūt gataviem redzēt lielu ofensīvu pret citiem Ukrainas reģioniem," sacīja Kērbijs. "Tas nenozīmē, ka draudi Kijivai ir beigušies. Krievija nav sasniegusi savu mērķi ieņemt Kijivu, taču viņi joprojām var izvērstu milzīgu brutalitāti pret valsti, ieskaitot Kijivu."

Kā otrdien paziņoja Krievijas pārstāvji Turcijā notiekošajās sarunās ar Ukrainu, Krievija radikāli samazinās savu militāro aktivitāti Ukrainas ziemeļos, kas ietver arī galvaspilsētas Ukrainas pievārti.

Izpostītās Ukrainas pilsētas un tās iedzīvotāji

gallery icon
46

Ir nolemts radikāli "samazināt militāro aktivitāti Kijivas un Černihivas apkaimē", sacīja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins, lēmumu pamatojot ar to, ka sarunas par Ukrainas neitralitātes statusa līgumu ir sasniegušas praktisku stadiju.