foto: scanpix
Tieši draudi Polijai un Baidena "senilais vājprāts": Medvedevs soctīklos publicē šokējošu vēstuli
Pasaulē
2022. gada 22. marts, 13:37

Tieši draudi Polijai un Baidena "senilais vājprāts": Medvedevs soctīklos publicē šokējošu vēstuli

Jauns.lv

Krievijas bijušais prezidents Dmitrijs Medvedevs izteicis draudus Polijai, kā arī licis noprast, ka ASV prezidents Džo Baidens cieš no "senila vājprāta".

Dmitrijs Medvedevs, kurš tagad ir Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks, apsprieda Polijas lēmumu saraut ekonomiskās saites ar Maskavu - nosaucot to par "politisko idiotu kopienu".

Polijas Republikas premjerministrs Mateušs Moraveckis šonedēļ gatavojas tikties ar ASV preizidentu, reaģējot uz Putina nelikumīgo iebrukumu Ukrainā, kā to dara citi Rietumu līderi. 

Vēstulē, kas publicēta telekanālā "Telegram", Medvedevs raksta: "Polijas pilsoņu intereses ir upurētas viduvēju politiķu rusofobijas un viņu aizokeāna lelles ar skaidrām senila vājprāta pazīmēm dēļ."

Putinam lojālais Medvedevs, kurš bija prezidents laikā no 2008. līdz 2012. gadam, un premjers laikā no 2012. līdz 2020. gadam brīdināja, ka ekonomisko saišu saraušana ar Krieviju radīs drausmīgas sekas Polijai, vēsta "Mirror".

"Lēmums atteikties no Krievijas gāzes, naftas un ogļu iegādes, opozīcija "Nord Stream 2" jau ir nodarījusi nopietnu kaitējumu šīs valsts ekonomikai. Tagad kļūs tikai sliktāk," rakstīja politiķis.

Medvedevs apgalvo, ka Polijas elite tagad ir apņēmusies zvērēt uzticību savam "virskungam".

Baidenam šonedēļ paredzēts doties uz Eiropu uz tikšanos ar sabiedroto līderiem, lai apspriestu stingrākas sankcijas pret Krieviju, papildus jau izsludinātajiem bezprecedenta finansiālajiem sodiem.

Pirms brauciena viņš sarunā ar Eiropas līderiem pārrunāja Krievijas "brutālo" taktiku, paziņoja Baltais nams.

Baidens sacīja, ka Putina "mugura ir piespiesta pret sienu": "Viņi arī liek domāt, ka Ukrainā ir bioloģiskie un ķīmiskie ieroči. Tā ir skaidra zīme, ka viņš apsver izmantot abus."

Baidens arī aicināja uzņēmumus būt modriem saistībā ar iespējamiem Krievijas kiberuzbrukumiem.