foto: AFP/Scanpix
"Es slēpjos." Ovsjaņņikovas pirmā intervija pēc incidenta Krievijas TV programmas tiešraidē
Pasaulē
2022. gada 17. marts, 23:32

"Es slēpjos." Ovsjaņņikovas pirmā intervija pēc incidenta Krievijas TV programmas tiešraidē

Jauns.lv

14. martā Marina Ovsjaņņikova ielauzās "Pirmā kanāla" tiešajā ēterā ar plakātu, kas aicina apturēt karu. Nesen viņa sniedza savu pirmo interviju pēc savas drosmīgās rīcības.

Marina Ovsjaņņikova neplāno pamest Krieviju, pat neskatoties uz iespējamām briesmām. "Es atrodos pie draugiem, slēpjos. Mēs visi paliksim Krievijā. Mamma joprojām ir šoka stāvoklī, viņa ir nogurusi. Dēls man pārmeta, ka esmu izpostījusi visu ģimenes locekļu dzīvi, bet viņam jau tā ir grūts vecums...

Turpinām savā starpā sarunāties, bet man ir ļoti smagi morāli, esmu iestrēgusi starp divām frontēm. Ģimene mani pienācīgi neatbalsta," intervijā vācu izdevumam "Spiegel" apgalvoja "Pirmā kanāla" redaktore.

Tāpat sieviete pastāstīja, kā gatavojusies savai akcijai. "Man bija brīvdienas, es visu sagatavoju, nopirku marķierus, virtuvē uzzīmēju plakātu un ierakstīju video. Nepārrunāju savus plānus ne ar ģimeni, ne kolēģiem," viņa norādīja.

Neviens pat nenojauta, ka Ovsjaņņikova ko tādu nolēmusi darīt. Visi bijuši aizņemti ar savām aktivitātēm, kad pēkšņi Marina izskrēja tiešā ētera telpā.

"Es kā parasti sāku darbu, vēroju studiju, kur tieši stāv kameras, kā tās kustas, kur es varu stāvēt. Es ļoti baidījos, ka visi mani pūliņi būs veltīgi, ja neviens mani neredzēs. Tad žigli aizskrēju uz studiju - garām policistam, kurš vienmēr dežurē un mūs vēro. Viņš vienkārši nepaspēja reaģēt. Es stāvēju aiz moderatora."

Pēc tam viņa ātri atgriezusies savā darbavietā un gaidīja. "Nāca klāt daudz priekšnieku, prasīja: "Tā esi tu?!” Neviens negribēja tam ticēt," sacīja "Pirmā kanāla" redaktore.