Pasaulē
2022. gada 14. marts, 07:11

"Krievija pielieto taktiku, kas raksturīga vienīgi teroristiem," okupanti nolaupa ukraiņu pretestības kustības līderus

Jauns.lv / LETA

Krievijas karaspēks okupētajās Ukrainas pilsētās nolaupa pretestības kustības vadītājus, pirmdienas rītā vēsta Ukrainas Dezinformācijas apkarošanas centrs.

"Sākot no 11. marta, Krievijas Federācijas karaspēks pielieto taktiku, kas raksturīga vienīgi teroristiem, - nolaupa ukraiņu pretestības kustības vadītājus," teikts centra paziņojumā.

Kopš 11. marta nolaupīts Dniprorudnes mērs Jevhens Matvejevs, Melitopoles mērs Ivans Fedorovs, Melitopoles rajona padomes priekšsēdētājs Serhijs Priima un Zaporižjas apgabala padomes deputāte Leila Ibrahimova, kā arī Oļha Haimusova, kas Melitopolē organizēja pret krievu okupantiem vērstus mītiņus.

Cilvēki visā pasaulē nosoda Krievijas agresiju Ukrainā

Solidarizējoties ar ukraiņu tautu, cilvēki visā pasaulē izgājuši ielās, protestējot pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenoto agresiju Ukrainā.

gallery icon

"Visus šos cilvēkus apvieno viens - uzticība Ukrainai. Viņi atteikušies sadarboties ar ienaidniekiem, ar to galīgi kliedējot to cerības uz sagaidīšanu ar ziediem," uzsvērts centra paziņojumā.

Dezinformācijas apkarošanas centrs norāda, ka iebrucēju nākamais solis ir mēģinājumi nolaupīto vietā iebīdīt savas marionetes.

"Tomēr agresora ielikteņus sagaida vienīgi kriminālatbildība par valsts nodevību. Ķeroties pie terora okupētajās teritorijās, agresors mēģina salauzt ļaužu garu un pierunāt tos uz padevīgu eksistenci. Taču Melitopole parādījusi, ka ukraiņu gars ir nesagraujams," norādījis centrs.

Kara plosītā Ukrainas pilsēta Irpiņa 2022. gada marta sākumā

gallery icon

Ukrainas brīvības cīņu pirmās septiņas dienas

Pagājušas septiņas dienas, kopš Krievijas agresijas Ukrainā.

gallery icon