foto: AP/Scanpix
Bagātākais cilvēks Krievijā lūdz Putinu neatgriezt valsti 1917. gadā
Potaņins brīdina Kremļa saimnieku par Krieviju pametušo ārvalstu uzņēmumu aktīvu konfiscēšanu. Potaņins norāda, ka šāds solis atmetīs Krieviju vairāk nekā 100 gadus senā pagātnē.
Pasaulē
2022. gada 12. marts, 12:17

Bagātākais cilvēks Krievijā lūdz Putinu neatgriezt valsti 1917. gadā

Jauns.lv

Vladimirs Potaņins, metalurģijas giganta "Noriļskij niķeļ" prezidents un tā lielākais akcionārs, sacīja, ka Krievija riskē atgriezties vētrainajās 1917. gada revolūcijas dienās, ja aizcirtīs durvis Rietumu kompāniju un investoru priekšā. Viņš aicināja Krievijas valdību izrādīt galēju piesardzību attiecībā uz aktīvu arestu, vēsta CNN.

"Pirmkārt, tas mūs atgriezīs simts gadu senā pagātnē, 1917. gadā, un šāda soļa sekas - globāla neuzticēšanās Krievijai no investoru puses - mēs izjutīsim daudzus gadu desmitus," viņš sacīja “"Noriļskij niķeļ" "Telegram" kontā ievietotajā paziņojumā.

"Otrkārt, daudzu kompāniju lēmumam par darbības apturēšanu Krievijā ir, es teiktu, nedaudz emocionāls raksturs un, iespējams, pieņemts nepieredzēta spiediena dēļ no sabiedriskās domas puses ārvalstīs. Tāpēc, visticamāk, viņi atgriezīsies. Un personīgi es viņiem šādu iespēju saglabātu," viņš piebilda.

Potaņins ir Krievijas bagātākais cilvēks, un, pēc "Bloomberg" datiem, viņa bagātība joprojām ir aptuveni 22,5 miljardi dolāru, neskatoties uz to, ka šogad "Noriļskas niķeļ" akciju sabrukuma dēļ viņš zaudēja aptuveni ceturto daļu no savas bagātības.

Kompānijas akcijas Londonas izsolē zaudēja vairāk nekā 90%, pirms tās šomēnes tika apturētas, neskatoties uz tās preču cenu straujo kāpumu.