Pasaulē
2022. gada 7. marts, 00:03

Arī "American Express" pārtrauc darbību Krievijā un Baltkrievijā

Jauns.lv / LETA

ASV maksājumu karšu kompānija "American Express" svētdien pavēstīja, ka pārtrauc darbību Krievijā un Baltkrievijā.

"Turpinoties Krievijas neattaisnojamajam uzbrukumam Ukrainas tautai, "American Express" pārtrauc darbību Krievijā," teikts "American Express" paziņojumā.

Tajā paskaidrots, ka Krievijā izsniegtās "American Express" kartes nedarbosies ārzemēs, bet citās valstīs izdotās "American Express" kartes nevarēs izmantot tirdzniecības vietās un bankomātos Krievijā.

Cilvēki Krievijā steidzas izņemt skaidru naudu

Rietumvalstīm izslēdzot Krieviju no SWIFT maksājumu sistēmas un ieviešot sankcijas pret Krievijas centrālo banku, skaidras naudas pieprasījums valstī sasniedzis augstāko ...

gallery icon
15

"American Express" arī pārtrauc visu darbību Baltkrievijā, piebilsts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka sestdien par darbības pārtraukšanu Krievijā paziņoja ASV maksājumu karšu kompānijas "Visa" un "Mastercard".

Krievijā izsniegtās visu šo kompāniju kartes darbosies līdz derīguma termiņa beigām, jo Krievijā visas karšu transakcijas apkalpo Nacionālā maksājumu karšu sistēma, kas pieder Krievijas centrālajai bankai. Šī sistēma arī uztur maksājumu sistēmu "Mir", un daudziem Krievijas iedzīvotājiem ir "Mir" kartes, kuras izsniedz Krievijas bankas. Šīs kartes tiek pieņemtas arī vairākās ārvalstīs, tostarp Kiprā, Turcijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.