foto: REUTERS/SCANPIX
Bils Geitss nāk klajā ar drūmu prognozi par jaunu pandēmiju
Pasaulē
2022. gada 21. februāris, 12:17

Bils Geitss nāk klajā ar drūmu prognozi par jaunu pandēmiju

Jauns.lv

Kompānijas "Microsoft" izveidotājs Bils Geitss, uzstājoties ikgadējā Minhenes konferencē par drošību, brīdināja, ka jau drīzā nākotnē cilvēce var saskarties ar jaunu panēmdiju, kas nebūs saistīta ar koronavīrusu, bet būs vēl ļaunāka.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Geitsa domām, Covid-19 pandēmija pasaulē iet mazumā, mazinās smagu saslimšanas formu un mirstības risks, bet lielākā daļa iedzīvotāju jau ir ieguvusi imunitāti pret slimību pateicoties vakcīnām vai izslimošanai, vēsta CNBC.

Tajā pašā laikā, tas viss nepalīdzēs cilvēcei aizsargāties no jaunas pandēmijas, kas neliks gaidīt. Pēc miljardiera vārdiem, iemesls nākamajai pandēmijai būs zinātnei pagaidām nezināms patogēns.

"Mums būs vēl viena pandēmija. Nākošreiz tai būs cits izraisītājs," paziņoja Geitss. Tāpat viņš pauda pārliecību, ka kopīgi valstu centieni veselības aprūpes sistēmas attīstībā var palīdzēt cilvēcei izglābties.

Tāpat Geitss aicināja valdības investēt medicīnas tehnoloģijās un censties saīsināt jaunu vakcīnu izveides laiku līdz sešiem mēnešiem. "Tas neizskatās pēc klimata pāmaiņām. Ja mēs būsim racionāli, tad nākamreiz to pārvarēsim ātrāk," sacīja Geitss.