Pasaulē
2022. gada 27. janvāris, 19:08

"Nevakcinētie savu izvēli ir izdarījuši." Viļņas mērs aicina atcelt visus Covid-19 pandēmijas ierobežojumus

Jauns.lv

Lietuvai būtu jāatceļ visi Covid-19 pandēmijas ierobežojumi, jo omikrona variants ir mazāk bīstams vakcinētajiem, bet nevakcinētie "savu izvēli ir izdarījuši", uzskata Viļņas mērs Remigijs Šimašus.

"Ir laiks sākt dzīvot ar vīrusu, par laimi, vairāk ne tik bīstamu," ceturtdien savā "Facebook" kontā pavēstīja Viļņas mērs. Par to informēja Lietuvas medijs "LRT".

Lai gan Lietuva ziņo par rekordlielu jaunu inficēšanās gadījumu skaitu dienā, ierobežojumiem uzņēmumos un sabiedriskajā dzīvē vairs nav jēgas, norāda mērs.

"Vīruss ir visapkārt, bet cilvēki masveidā nemirst, nedodas uz slimnīcām. Tas nozīmē, ka omikrona vairants par laimi ir vājāks. Tas nerada teju nekādas briesmas tiem, kuri ir vakcinējušies. Nevakcinētajiem nevajadzētu būt prioritātei, jo viņi savu izvēli ir izdarījuši."

Vairākas Lietuvas pilsētas nesen paziņojušas par pašvaldību līmeņa ierobežojumiem sabiedriskos pasākumos. Viļņa neplāno sekot viņu piemēram, apliecināja mērs.

"Ja valdība nolems ieviest karantīnu, mēs izpildīsim pienākumu, lai arī nepiekritīsim šādam solim," atzīmēja Šimašus. Viņš arī noraidīja iespēju, ka skolas varētu pāriet uz tālmācību.

Šimašus arī sacīja, ka valdībai būtu jāveicina paštestēšanās cilvēkiem, kuriem ir aizdomas, ka viņi ir pakļauti Covid-19, un aicināja darba devējus nodrošināt saviem darbiniekiem bezmaksas pārbaudes.