foto: Shutterstock
Pēc kuņģa izmeklēšanas procedūras klīnikā Krievijā miruši trīs pacienti
Pasaulē
2022. gada 27. janvāris, 18:41

Pēc kuņģa izmeklēšanas procedūras klīnikā Krievijā miruši trīs pacienti

Jauns.lv

Krievijā pēc kuņģa izmeklēšanas procedūras miruši trīs cilvēki, bet vēl trīs atrodas reanimācijā. Kļuvis zināms arī iespējamais iemesls trīs pacientu nāvei pēc izmeklējuma vienā no Sanktpēterburgas klīnikām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc avota sniegtās informācijas "ren.t", pacientiem vajadzējis iedot bārija sulfātu, kas ir drošs cilvēkam, taču nekaitīgās vielas vietā procedūra veika ar preparātu, kas saturējis bīstamus ūdenī šķīstošus bārija sāļus.

Pēc dažiem datiem, bāriju diagnostikas centram pēc līguma piegādāja kompānija "Neva Reaktiv". Tomēr šajā firmā paziņots, ka strādāts tiek ar sērskābu bāriju, kas nav paredzēts rentgenoskopijas veikšanai un iekšējai lietošanai.

Šī viela, kā skaidro uzņēmums, tiek izmantota tikai ražošanas nolūkiem. "Šeit situācija ir mazliet dīvaina tajā, ka mēs nepiegādājam farmosubstanci. Mēs piegādājam ķīmiskos reaktīvus un mums ir šis sērskābais bārijs, kas nav paredzēts rentgenoskopijai.

Tas ir tīrs ķīmiskais reaktīvs ražošanas un analītiskiem mērķiem. Tas ir ķīmiskais reaktīvs. To nelieto iekšķīgi," sacīja uzņēmuma vadītājs Arkādijs Kamčatovs.

Pēc viņa vārdiem, līgumā ar klīniku nav norādīts, ka viņu medicīniskais bārijs tiks izmantots medicīniskiem nolūkiem.