Pasaulē
2022. gada 18. janvāris, 06:48

Pagājuši jau 22 gadi, bet 13 gadus vecās Igaunijas iedzīvotājas pazušana joprojām nav atklāta

Jauns.lv

2000. gada 16. janvārī, 13 gadus vecā Katrīna ap pulksten trijiem dienā sacīja mātei, ka dosies pie draudzenes. Bezvēsts pazudušu cilvēku meklēšanas organizācija "SA Kadunud" lūdz visus, kuri varētu zināt detaļas par šo notikumu, dalīties ar jebkāda veida informāciju, vēsta "Postimees".

Kopš svētdienas, kad 13 gadus vecās Katrīna pazuda, pagājuši jau 22 gadi. Meitene burtiski izgaisa bez pēdām un viņas pazušana joprojām nav atrisināta.

2000. gada 16. janvārī 13 gadus vecā Katrīna sacīja mātei, ka ies pie draudzenes Rummu ciemā mācīties angļu valodu. 

Īsākais ceļš no Katrīnas mājām līdz Rummai veda gar vienu no cietumiem. Tajā dienā Katrīna pie draudzenes tā arī neaizgāja.

Tobrīd meitenei bija 13 gadi, viņas augums 160 centimetri, vidējas miesasbūves, gaiši, taisni mati līdz pleciem, pelēkas acis. Pazušanas dienā viņai mugurā bija zila ziemas jaka ar kapuci, melnas bikses un melni ziemas zābaki uz platformas. Viena matu šķipsna rozā krāsā.

2000. gadā trīs Rummu ciema cietumi bija vieni no stratēģiskajiem Igaunijas punktiem – tur pulcējās liels daudzums cilvēku, kuri ieslodzītajiem nelegāli pāri žogam meta cigarešu blokus vai kannas ar spirtu. Respektīvi, visai liela kustība.

Uz Rummu brauca no visas Igaunijas. Kaut kur ir kāds, kurš kaut ko noteikti zina, kas pirms 21 gada notika ar Katrīnu, norāda organizācijā.

Bezvēsts pazudušu cilvēku organizācijas vadītājs Igaunijā lūdz visus, kas dzirdēja vai varēja dzirdēt kaut ko par netālu no cietuma pazudušo meiteni, tūlīt ar viņu sazināties.