Pasaulē
2021. gada 9. decembris, 13:01

Krievijas bankas kasiere vienā vakarā "kļūst bagāta". Izmeklētāji publicē zādzības video

Jauns.lv

Soctīklos publicēts video, kurā redzama 23 miljonu rubļu (aptuveni 275 619 eiro) zādzība no Krievijas lielākās privātās bankas "Alfa-Bank" Ačinskas filiāles. Video iemūžinājušas kredītiestādes novērošanas kameras. Šobrīd bijusī bankas kasiere ir pazudusi bez vēsts, un sievieti meklē policija.

Video redzams, ka kasiere Anna Grigorjeva rakņājas zem sava rakstāmgalda. Pēcāk sieviete pieiet pie seifa un izņem divas kastes. Domājams, ka tieši tur arī atradās pazudusī nauda. Iegūto laupījumu darbiniece nolika zem galda.

Naudas pazušana Ačinskas filiālē tika pamanīta tikai pēc četrām dienām, bet kasiere, kura nozaga naudu, visu šo laiku bijusi mājās.

foto: Ekrānuzņēmums
"Alfa-Bank" Ačinskas filiāles kasiere Anna Grigorjeva no bankas telpām iznesa krietnu naudas summu.

Grigorjeva pēc notikušā divreiz mēģinājusi izdarīt pašnāvību. Pēc pirmā mēģinājuma sieviete tika hospitalizēta, bet ar draudiem piespieda vīru viņu no tās izvest. Šobrīd Anna ir pazudusi bez vēsts.

Krasnojarskas apgabala iedzīvotāja kļūst bagāta vienā vakarā

"Alfa-Bank" darbiniece ielika naudu kastē, aizgāja no darba un vēlāk pazuda bez vēsts.

Trīsdesmit gadus vecā Anna Grigorjeva strādāja bankas filiālē Ačiknskā. 3. decembra vakarā, beidzot savu maiņu, sieviete aiznesa sev līdzi 15 miljonus rubļu (179 772 eiro), 49 tūkstošus ASV dolāru (43 278 eiro) un 49 tūkstošus eiro. Vīrs stāsta, ka todien, kad Anna atgriezusies no darba, sieviete par nozagtajiem miljoniem neko nav teikusi. Nākamās četras dienas viņa bijusi nervoza, taču par dīvainās uzvedības cēloņiem nav runājusi. 5. decembrī Anna tika ievietotas slimnīcā, bet jau nākamajā dienā devusies mājās. 6. decembra naktī viņa pazudusi bez vēsts, kamēr vīrs saldi gulējis.

foto: Ekrānuzņēmums
Paziņojums par 30 gadus vecās Annas Grigorjevas pazušanu.

Vīrietis medijiem atklājis, ka devušies gulēt kopā, bet no rīta pamodies viens. Vīrs mēģinājis sazināties ar pazudušo sievu, taču nesekmīgi. Annu sazvanīt nespēj arī māte. Grigorjevas māte 7. decembrī vērsusies policijā ar iesniegumu par meitas pazušanu. Tieši tajā pašā dienā bankā pamanīja naudas iztrūkumu.

Šobrīd sievieti meklē bankas drošības dienests un policija.  Sievietes vīrs pastāstīja, ka viņai bijušas psiholoģiskas dabas problēmas, kā dēļ sieva mēģinājusi izdarīt pašnāvību.

"Alfa-Bank" ir lielākā privātā banka Krievijā. To dibinājis krievu uzņēmējs Mihails Fridmans, kurš joprojām ir kontrolpaketes īpašnieks. Tās galvenā mītne atrodas Maskavā. Banka darbojas septiņās valstīs, sniedzot finanšu pakalpojumus vairāk nekā 631 000 aktīvu korporatīvo klientu un 7,3 miljoniem aktīvu privāto klientu.