foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijā avārijā raktuvēs 52 bojāgājušie
Pasaulē
2021. gada 25. novembris, 23:26

Krievijā avārijā raktuvēs 52 bojāgājušie

Jauns.lv / LETA

Krievijā avārijā Kemerovas apgabala raktuvēs "Ļistvjažnaja" atbilstoši provizoriskajiem datiem dzīvību zaudējuši 52 cilvēki, arī seši glābēji, ziņu aģentūrai TASS ceturtdien pavēstīja avots ārkārtas dienestos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Atbilstoši provizoriskajiem datiem šahtā neviens neizdzīvoja. Dzīvību zaudēja 52 cilvēki, ieskaitot raktuvju glābējus," sacīja aģentūras sarunbiedrs.

Iepriekš amatpersonas ziņoja, ka sadūmojumā raktuvēs ceturtdien gājuši bojā vismaz 11 cilvēki un vairāki desmiti ir iestrēguši pazemē.

Ceturtdienas rītā, kad raktuves netālu no Kemerovas apgabala Gramoteinas ciema sāka piepildīt dūmi, tajās atradās 285 cilvēki.

Daudziem izdevās evakuēties.

Dūmi raktuvēs sāka izplatīties ar plkst.8.35 pēc vietējā laika (plkst.3.35 pēc Latvijas laika), pavēstīja vietējie izmeklētāji.

Aizdegušies putekļi ventilācijas šahtā, un tā rezultātā raktuves piepildījušās ar dūmiem, avots ārkārtas dienestos apliecināja ziņu aģentūrai TASS.

Raktuves "Ļistvjažnaja" darbu uzsāka 1956.gadā, un tās pieder Kemerovā bāzētajam uzņēmumam "SDS-Ugoļ".

Metāna sprādzienā 2004.gadā šajās raktuvēs dzīvību zaudēja 13 cilvēki, bet vēl citā sprādzienā 1981.gadā - pieci cilvēki, vēsta Krievijas mediji.

Kemerovas apgabalā izsludinātas trīs dienu sēras.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas