Pasaulē
2021. gada 11. novembris, 12:53

Vācu mediji sazinājušies ar migrantu zēnu, kuram pierobežā acīs pūsti cigarešu dūmi. Viņa versija par notikušo pārsteidz

Jauns.lv

Vācu tabloīds "Bild" apgalvo, ka viņiem izdevies atrast migrantu zēnu, kuram pie Baltkrievijas-Polijas robežas acīs tika pūsti dūmi, lai radītu asaras pirms intervijas ar baltkrievu televīzijas ziņu pārstāvjiem.

Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, zēnu sauc Redosts Ahmads un viņam ir 14 gadu. Pierobežā viņš ieradies kopā ar tēvu Hardiju Ahmadu un vairākiem brāļiem.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Redosts (pa kreisi) ar brāli un tēvu Minskā, Baltkrievijā.

Ģimene ir no Suleimanijas (Irākas Kurdistānas reģiona austrumos). Zēns apgalvo, ka Baltkrievijā ieradies ar “Belavia” reisu no Stambulas uz Minsku.

“Vispirms mēs bijām Minskā, bet līdz tam Erbilā (Kurdistānas apgabals), bet pēc tam Stambulā, Turcijā. Mēs atbraucām uz Baltkrieviju no Stambulas. Mēs Turcijā palikām septiņus mēnešus, pēc tam atbraucām uz Baltkrieviju," vācu medijam teicis zēns.

Minskā vietējie fotografē, kā migranti iepērkas veikalos un gatavojas "ceļam"

Baltkrievijas opozīcijas ziņu vietnēs parādās fotogrāfijas, kurās tirdzniecības u.c. publiskās vietās, grupās redzami ārvalstnieki, domājams, no Tuvo Austrumu valstīm.

gallery icon
6

Pirmdien, kad migranti masveidā sapulcējās pie Baltkrievijas-Polijas robežas, zēns tika nofilmēts vairākos videoklipos, kuros viņš centās sazināties ar poļu robežsargiem.

Redosts runā angliski, tāpēc viņu izvēlējās šai saziņai. Video dzirdams, kā viņš saka: “Mēs negribam cīnīties. Mēs esam imigranti, mūsu valdība mūs nogalina. Kāpēc mums jāatgriežas? Man nav naudas, visi ir izsalkuši!"

Pēcāk zēns arī sniedza komentāru baltkrievu propagandistam Aleksejam Goļikovam, bet, kā vēsta "Bild", zēns nezināja, ar ko runā.

Vēlāk parādījās video, kurā redzams, kā citi migranti pūš viņam sejā cigarešu dūmus un netālu no acīm kūpina smēķi.

Tika pieļauts, ka tas darīts, lai zēnam pirms intervijas kameru priekšā parādītos asaras, taču viņa paša apgalvojumi šos pieņēmumus noliedz.

Puisis vācu medijam paskaidroja, ka, brīdī, kad viņš mēģināja aprunāties ar poļu dienestiem, tie izmantojuši piparu gāzi, kas trāpījusi viņam acīs un cigarešu dūmi pūsti, lai noņemtu simptomus.

"Bild" apgalvo, ka Tuvo Austrumu valstīs šāda metode cīņā ar piparu gāzes simptomiem it kā esot plaši pazīstama.

“Es nepadošos. Vakar poļiem uzbruka vīrietis, kurš gribēja tikt uz Poliju. Tad policija pret mums vērsa vardarbību. Es gribēju aprunāties ar policiju, un viņi pret mani izmantoja piparu baloniņu. Stundu no vietas es nevarēju atvērt acis, bet mans jaunākais brālis nevarēja redzēt trīs stundas. Viņš daudz raudāja. Bet es neatkāpjos no ceļa uz Vāciju. Es gribu labāku dzīvi. Es tikai gribu tikt uz Vāciju. Es mīlu cilvēkus Vācijā, es mīlu visu Vācijā. Bet es nevaru tikt, jo policija Polijā mūs nelaidīs," videozvanā ar "Bild" žurnālistiem klāstīja zēns.