Simtiem amerikāņu, kuri patiesi domāja, ka parādīsies mirušais Kenedijs
foto: Twitter/ Steven Monacelli
Pasaulē
2021. gada 3. novembrī, 21:35

Simtiem amerikāņu, kuri patiesi domāja, ka parādīsies mirušais Kenedijs

Jauns.lv

Pavisam neierasts skats otrdien bija vērojams ASV, kur vairāki simti amerikāņu devās uz Dalasu, lai pulcētos vietā, kur gandrīz pirms sešām desmitgadēm tika noslepkavots 35. prezidents Džons Ficdžeralds Kenedijs.

Simtiem amerikāņu, kuri patiesi domāja, ka parādīs...

Kā vēsta "The Washington Post", sazvērestību teoriju “Qanon” piekritēji uzskatīja, ka tur parādīsies prezidenta dēls Džons Kenedijs jaunākais, kurš, jāatgādina gan, ka arī ir miris vairāk nekā 20 gadus.

Sazvērestību teoriju piekritēji uzskatīja, ka viņš ir dzīvs un pēc bijušā prezidenta Donalda Trampa atjaunošanas amatā kļūs par viceprezidentu. Tiešsaistē pareģotais pareģojums, protams, nepiepildījās.

Atlantijas padomes Digitālās kriminālistikas pētniecības laboratorijas rezidents, kurš pēta vietējo ekstrēmismu, Džereds Holts par notiekošo paudis satraukumu.

“Mani pārsteidz tas, ka tik daudz cilvēku ieradās uz kaut ko tik specifisku un neparastu. “QAnon” sekotāju uzticībai ir bīstamas sekas. Cilvēku prāta stāvoklis, kurā viņi ir pilnīgi un bezcerīgi atrauti no realitātes, paver ļoti bīstamas iespējas tam, ko šis indivīds var darīt turpmāk,” sacīja Holts.

Pēc ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju iebrukuma ASV Kapitolijā Vašingtonā tika apturēti vairāki tūkstoši sociālo tīklu kontu, kas dalījās ar "QAnon" saturu.

“QAnon” piekritēji arī apgalvo, ka Tramps slepeni karo pret sātanu pielūdzošu sektu, kas tirgo bērnus seksa dēļ.