foto: AP/Scanpix
Putins un Erdogans mērās ar antivielām
Pasaulē
2021. gada 9. oktobris, 08:16

Putins un Erdogans mērās ar antivielām

Kas Jauns Avīze

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Turcijas līderis Redžeps Tajips Erdogans, tiekoties Sočos, sprieduši ne tikai par karu Sīrijā, bet arī par antivielu līmeni pēc vakcinēšanās pret Covid-19.

Putins pavēstīja Erdoganam, ka viņam antivielu līmenis ir aptuveni 15 vai 16, ko Turcijas prezidents nodēvēja par ļoti zemu – viņam ir aptuveni tūkstotis. Putins steidzās paskaidrot, ka mērījumi veikti pēc atšķirīgām skalām un arī viņam antivielu līmenis ir augsts.

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon

“Es pavadīju veselu dienu ar inficētu personu un nesaslimu,” paziņoja Putins un ieteica Erdoganam stiprināt imunitāti ar Krievijā ražotās vakcīnas "Sputnik V" papildu devu. Erdogans pavēstīja, ka ir jau papildus saņēmis "Pfizer/BioNTech" vakcīnas trešo devu. Turcija aprīlī apstiprināja "Sputnik V", bet izlietojusi tikai nelielu daudzumu, jo Krievija nav spējusi piegādāt gana daudz devu otrajai potei.

Kamēr vadoņi tikšanos raksturo kā ļoti auglīgu,  Sīrijā abas valstis atbalsta pretējās nometnes. Nesen Krievijas uzlidojumos netālu no Afrinas Sīrijas ziemeļos nogalināti vismaz 11 kaujinieki no grupējuma, ko atbalsta Turcija.

“Soļi, ko kopā ar Krieviju esam spēruši saistībā ar Sīriju, ir ļoti nozīmīgi,” tikmēr paudis Erdogans. “Miers tur ir atkarīgs no Turcijas un Krievijas attiecībām.”