foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video.
"Es viņam iesitu pirmā" Atklāts, ko nogalinātā soctīklu zvaigzne teica policijai pēc strīda ar pazudušo līgavaini
Gabija Petito sarunājas ar policistiem.
Pasaulē
2021. gada 2. oktobris, 05:58

"Es viņam iesitu pirmā" Atklāts, ko nogalinātā soctīklu zvaigzne teica policijai pēc strīda ar pazudušo līgavaini

Jauns.lv

Klajā nākušas jaunas detaļas par strīdu starp nogalināto soctīkla zvaigzni Gabiju Petito un viņas šobrīd bezvēsts pazudušo līgavani Braienu Laundriju laikā, kad abi bija devušies ceļojumā cauri Jūtai, vēsta "CNN".

Medija rīcībā nonākušais policijas video kameras ieraksts ļāvis vairāk uzzināt par problēmām starp Gabiju un viņas līgavaini Braienu. Kāds aculiecinieks pavēstīja, ka pāra strīds atgādinājis kautiņu starp diviem bērniem.

Varasiestādes turpina izmeklēt Petito nāvi. Jaunietes mirstīgās atliekas tika atrastas septembrī Vaiomingā. Bezvēsts pazudušā Laundrija meklēšana joprojām turpinās. Saskaņā ar viņa ģimenes sacīto, jaunietis atstāja ģimenes māju vairāk nekā pirms divām nedēļām un kopš tā laika nav redzēts.

Laundrijs netiek tieši saistīts ar Petito nāvi. Taču ASV Vaiomingas apgabala tiesa izdeva Laundrijam federālā aresta orderi. Saskaņā ar apsūdzību, Laundrijs izmantojis debetkarti un PIN kodus kontiem, kas viņam nepieder par summu, kas lielāka par 1000 dolāriem laika posmā no 30. augusta līdz 1. septembrim.

Incidents starp pāri noticis aptuveni divas nedēļas pirms pēdējās Petito komunikācijas ar viņas ģimeni. Laundrijs atgriezās vecāku mājās Floridā 1. septembrī bez viņas un meitenes ģimene desmit dienas vēlāk paziņoja par atvases pazušanu.

Par strīdu starp Gabiju un Braienu policijai ziņoja kāds aculiecinieks, kurš sacīja, ka vīrietis iesit meitenei: "Mēs piebraucām pie vīrieša, kurš sita meitenei. Mēs apstājāmies. Viņi aizskrēja projām. Viņš turpināja viņai sist, abi ielēca mašīnā un aizbrauca."

Policija noskaidroja baltā busiņa atrašanās vietu un apturēja to, jo automašīna pārsniedza braukšanas ātrumu. Policists piegāja pie mašīnā sēdošās Gabijas, kura raudot teica, ka abi šorīt sastrīdējušies.

Video ieraksta ilgums ir 52 minūtes, kuru laikā Petito likumsargiem stāsta, ka lai gan Braiens viņai sitis, viņa viņam iesitusi pirmā. 

Policists - Tu viņam iesiti pirmā? Un tikai pa seju?

Gabija - Viņš turpināja teikt, lai aizveros.

Policists - Vai viņš tev iesita? Tas nekas, ka pateici, ka iesiti viņam un tad, cik saprotu, viņš iesita tev, bet mēs gribam zināt patiesību, vai viņš tiešām tev iesita...

Gabija - Laikam, laikam jā, bet es iesitu viņam pirmā.

Pēc tam policists jautā, kur viņš iesita viņai, iedrošinot teikt taisnību. 

Gabija - Viņš sagrāba manu seju, laikam... Viņš nesita man pa seju.

Policists - Vai viņš iesita tev pa seju?

Gabija - Viņš sagrāba ar nagiem, laikam tāpēc izskatās...Protams, man saplēsa seju, jo es jūtu.. Kad aiztieku, tad tur sūrst.

Kādā brīdī Petito lūdz policistus nenošķirt viņu no Braiena: Mēs esam komanda, lūdzu. Man par to būs liels satraukums. Vai varat mums vienkārši izrakstīt sodu?

Policists - Labākais ko varu darīt ir piezvanīt priekšniecībai un lūkot vai kaut ko nepalaižu šeit garām. Tikmēr Gabija raudot lūdz, lai viņiem vienkārši izraksta sodu. Laundrijam bija redzami skrāpējumi uz sejas un labās rokas. 

Policijas video dzirdams arī aculiecinieka audio ieraksts: "Viņš centās sagrābt viņas telefonu, nezinu kāpēc. Tad viņš it kā nelaida viņu mašīnā. Vīrietis apsēdās pie stūres un viņa centās iekļūt mašīnā. Viņš teica: kāpēc tu esi tik ļauna? Kaut ko apmēram tādu.

Es atceros viņa it kā viņam iesita dažas reizes. Un tie nebija tādi nopietni sitieni pa seju, bet it kā kautos divi bērni." Policisti ierosināja, ka pārim vajadzētu nakti pavadīt šķirti – Laundrijam doties uz viesnīcu, bet Gabijai palikt busiņā. 

Tēmas