foto: Pexels.com
Nosaukta šā gada "drošākā pasaules pilsēta". Un tā atrodas pavisam netālu
Pasaulē
2021. gada 26. septembris, 06:01

Nosaukta šā gada "drošākā pasaules pilsēta". Un tā atrodas pavisam netālu

Jauns.lv

Drošība jau ilgāku laiku ir bijusi ļoti svarīga ceļotājiem, lai izlemtu uz kuru galamērķi doties. Taču pēdējos gados galveno uzmanību pasaule ir pievērsusi pandēmijai, un priekšstats par to, kas īsti padara kaut ko "drošu", ir būtiski mainījies, vēsta "CNN".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Economist Intelligence Unit" drošāko pilsētu indeksā ierindoti 60 starptautiskie galamērķi. Kamēr tādas Āzijas pilsētas kā Tokija, Singapūra un Osaka gadu no gada pastāvīgi ir ieguvušas pirmās vietas, 2021. gadā topā izvirzījies galamērķis Eiropā.

Pirmo reizi par pasaules drošāko pilsētu nosaukta Kopenhāgena, gada pārskatā sasniedzot 82,4 punktus no 100.

"Viens no galvenajiem faktoriem, kas padara Kopenhāgenu par tik drošu pilsētu, ir tās zemais noziedzības līmenis, kas pašlaik ir zemākais vairāk nekā desmit gadu laikā," ziņojumā norāda Kopenhāgenas mērs Larss Veiss.

"Kopenhāgenai raksturīga arī liela sociālā saliedētība. Tā ir jaukta pilsēta, kur gan apkopējas palīgs, gan izpilddirektors satiek viens otru vietējā lielveikalā un savus bērnus ved vienā un tajā pašā skolā.

"Šis ir viens no Dānijas kultūras stūrakmeņiem, un tas lielā mērā veicina augstu uzticības un drošības līmeni, ko mēs iegūstam."

Kanādas pilsēta Toronto ar 82,2 punktiem ieņem otro vietu, bet Singapūra ar 80,7 punktiem palikusi trešajā pozīcijā.

Katru gadu topa pirmās desmit vietas ieņem tādas pilsētas kā Amsterdama, Melburna, Tokija, Toronto, Singapūra un Sidneja.