Pasaulē
2021. gada 23. septembris, 07:41

Zelenskis par okupēto Krimas pussalu: "No unikālas dabas ir izveidota armijas bāze"

Jauns.lv / LETA

Okupanti ar saviem dabas apstākļiem unikālo Krimas pussalu ir pārvērtuši par armijas bāzi, bet tās iedzīvotāju dvēseles tikušas pakļautas globālai iztukšošanai, uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"No unikālas dabas ir izveidota armijas bāze. Floras un fauna vietā tur ir flote un karavīri, bet Krimas iedzīvotāju dvēselēs ir pasaulei pretēja problēma - nevis globālā sasilšana, bet globālā iztukšošana," sacīja Zelenskis.

Viņš atgādināja, ka 1945.gadā Krimā notika Jaltas konference, kur tika likti pamati jaunai pasaules kārtībai. Tad arī tika nolemts rīkot pirmo konferenci par ANO izveidi.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Un Jalta un Krima ir astoto gadu okupētas. Kā mēs varam atdzīvināt ANO, ja vietu, kur dzima ANO ideja, okupējis ANO Drošības padomes pastāvīgais loceklis," pavēstīja Zelenskis.

Ukraina kopš 2014.gada atrodas faktiskā karastāvoklī ar Krieviju, kas okupējusi un anektējusi tai piederošo Krimas pussalu.

Turklāt Krievija pēc Krimas ieņemšanas iebrukusi arī kontinentālajā Ukrainas teritorijā. Šobrīd Maskavas apbruņotās un finansētās kaujinieku bandas kontrolē plašas teritorijas Donbasā Ukrainas austrumos.