foto: REUTERS/SCANPIX
Vācijas ministrs brīdina par "pandēmijas ekstrēmisma" vairošanos
Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns.
Pasaulē
2021. gada 22. septembris, 20:38

Vācijas ministrs brīdina par "pandēmijas ekstrēmisma" vairošanos

Jauns.lv / LETA

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns trešdien brīdināja par "pandēmijas ekstrēmismu" un aicināja uz "intervenci pret naidu", šādu nostāju paužot pēc šoku Vācijas sabiedrībā izsaukušās benzīntanka pārdevēja slepkavības, kas notikusi strīda gaitā par masku valkāšanas prasībām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc 18 mēnešiem, kas sabiedrībai bijuši smagi, spriedze nedrīkst pāraugt sašķeltībā, trešdien sacīja konservatīvais politiķis.

"Tāpēc mums skaidri un apņēmīgi jāsaka "nē" jebkurai pandēmijas ekstrēmisma formai," norādīja ministrs.

Špāns atzina, ka viņu ir šokējis Idārā-Oberšteinā pastrādātais noziegums, norādot, ka ir "ne tikvien bēdīgs, bet arī dusmīgs".

"Aukstasinīgā slepkavība" netika vienkārši pastrādāta strīda karstumā, bet ir saistīta ar naidu un dusmām, kas Vācijā izplatījušās ar sociālo mediju starpniecību.

Pat demonstrācijas ierasti ir tādi izsaucieni kā "tautas ienaidnieks", sacīja Špāns, norādot, ka "vārdi ar laiku pārvēršas par darbiem".

Aizdomās par 20 gadus vecā benzīntanka pārdevēja slepkavību apcietinājumā atrodas 49 gadus vecs vācietis. Pārdevējs slepkavam divas reizes teicis, ka maskas valkāšana ir obligāta.

Demokrātiskā sabiedrībā ir jābūt iespējai paust protestu, tomēr cilvēkiem uzmanīgi būtu jāizsver vārdi, jākonfrontē naids un sazvērestības teorijas, skaidri jāapliecina - "nē, līdz šai vietai un ne tālāk", uzsvēra ministrs.