Pasaulē
2021. gada 21. septembris, 13:37

"Izvilka revolveri un iešāva tieši galvā." Strīdā par masku Vācijā nošauj benzīntanka pārdevēju

Jauns.lv / LETA

Vācijas sabiedrībā šoku un sašutumu izraisījusi benzīntanka pārdevēja slepkavība, kas notikusi strīda gaitā starp pārdevēju un pircēju par masku valkāšanas prasībām.

"Viņu nogalināja sejas maskas dēļ, sejas masku, kuru klients nevēlējās uzvilkt. Man nav izpratnes par šo personu, kuru tas aizskāra. Es arī valkāju sejas masku, un arī man ir jāiztur ierobežojumi. Ikvienam tie ir jāiztur. Lielākā daļa cilvēku tos ievēro. Šis noziegums nav saistīts ar sejas masku. Es to uztveru kā signālu, par ko mums vajadzētu nopietni padomāt," saka vietējais iedzīvotājs Peters Duers.

foto: Ekrānuzņēmums
Slepkava skaidro, ka viņam radusies sajūta, ka pandēmijas krīzes noteikumi viņu "iedzinuši stūrī".

Garāmgājēja Kornēlija Seiferta saka: "Tas ir skumji, vienkārši skumji. Lai nošautu tik jaunu cilvēku sejas maskas dēļ. To vīrieti pašu nekavējoties vajadzētu nošaut. Vienkārši."

Sestdien Idārā-Oberšteinā, valsts rietumos, notikusī slepkavība, pēc visa spriežot, ir saistīta ar valdības koronavīrusa pandēmijas noteikumu ievērošanu.

foto: Instagram
Nogalinātais students Aleksandrs V.

Strīds sācies, kad pārdevējs, 20 gadus vecs students, licis pircējam apvilkt masku, kā tas ir jādara visos Vācijas veikalos.

Pēc īsa strīda pircējs devies prom.

foto: Ekrānuzņēmums
Strīds izcēlās pēc tam, kad pārdevējs lika vīrietim apvilkt masku.

Tomēr pēc pusotras stundas aizdomās turamais atgriezies, šoreiz jau ar apvilktu masku. Viņš paņēmis alus sešpaku, devies pie kases un noņēmis masku. Sācies vēl viens strīds.

"Noziedznieks tad izvilka revolveri un iešāva viņam tieši galvā," pirmdien žurnālistiem sacīja prokurors Kajs Fūrmans.

Aizdomās turamais, 49 gadus vecs vācietis, nākamajā dienā ieradies policijas iecirknī un nodevis sevi likumsargu rīcībā. Viņš tika aizturēts un jau atzinies slepkavībā.

foto: Ekrānuzņēmums
49 gadus vecais vīrietis, kurš nošāva benzīntanka pārdevēju.

Kā skaidrojis slepkava, viņam radusies sajūta, ka pandēmijas krīzes noteikumi viņu "iedzinuši stūrī".

Slepkava teicis, ka ar krīzes noteikumiem "arvien vairāk tiek pārkāptas tiesības", un viņš vairs nav redzējis citu izeju, noziedznieka teikto atstāstīja prokurors.

foto: Ekrānuzņēmums