foto: ZUMAPRESS.com
VIDEO: Teksasā zem tilta pie Meksikas robežas izvietoti 10 tūkstoši nelegālo migrantu
Ceturtdienas vakarā zem tilta bijuši 10 503 cilvēki, bet dienu iepriekš - 8000.
Pasaulē
2021. gada 17. septembris, 22:22

VIDEO: Teksasā zem tilta pie Meksikas robežas izvietoti 10 tūkstoši nelegālo migrantu

Jauns.lv / LETA

ASV Teksasas štatā zem tilta līdzās robežai ar Meksiku izvietoti vairāk nekā 10 000 nelegālo migrantu, kuru liela daļa ir ieceļotāji no Haiti, piektdien pavēstīja ASV amatpersonas, situācijai radot jaunus izaicinājumus ASV prezidenta Džo Baidena imigrācijas politikai.

Migrantu pūlis izvietots apvidū, ko zem Delrio Starptautiskā tilta kontrolē ASV Muitas un robežsardzes dienests (CBP), sacīja robežpilsētas Delrio mērs Bruno Lozāno.

Šo migrantu vidū daudzi ir haitieši, kas cer palikt ASV, jo viņu pašu valsts pieredzējusi postošu zemestrīci un cieš politisku juku dēļ, sacīja mērs.

Ceturtdienas vakarā zem tilta bijuši 10 503 cilvēki, bet dienu iepriekš - 8000.

Video redzams, kā ģimenes sēž un guļ zem klajas debess, gaidot, kad viņu lietas izskatīs CBP, kas jau šobrīd ir pārslogots no Meksikas ieceļojošo migrantu, kā arī tūkstošu Afganistānas bēgļu pieplūduma rezultātā.

foto: Twitter: BillFOXLA
Šo migrantu vidū daudzi ir haitieši, kas cer palikt ASV, jo viņu pašu valsts pieredzējusi postošu zemestrīci un cieš politisku juku dēļ.

"Robežsargi ir ļoti pārslogoti lielā migrantu pieplūduma dēļ Delrio sektorā," sacīja Lozāno.Līdzās cilvēkiem zem tilta vēl 2000-3000 šajā reģionā CBP tur apcietinājumā, piebilda mērs.

Kā paziņojumā norādīja CBP, "lielākā daļa" migrantu, kas ieceļojuši vieni, un daudzas ģimenes tiks izraidītas atbilstoši ASV likumu kodeksa 42.nodaļas nosacījumiem, kas ierobežo imigrāciju Covid-19 pandēmijas dēļ.

Gan republikāņi, gan demokrāti Baidenu mudinājuši rīkoties ātri.

Baidena administrācija uz robežas gan jūlijā, gan augustā reģistrējusi vairāk nekā 200 000 migrantu un lielāko daļu izraidījusi. Tas ir lielākais šādu gadījumu skaits vairāk nekā desmit gadu ilgā posmā.