Pasaulē
2021. gada 14. septembris, 12:37

Protestētāji Lietuvā iznīcina savas lojalitātes kartes, iebilstot pret jaunajiem Covid-19 ierobežojumiem

Jauns.lv

Protestētāji Lietuvā, iebilstot pret ierobežojumiem, kas paredz, ka atsevišķos veikalos cilvēki drīkstēs ieiet tikai ar “iespēju pasēm”, sākuši iznīcināt savas klientu kartes un aicina arī citus šādi rīkoties.

Lietuvieši, iebilstot pret jaunajiem ierobežojumiem, kas stājās spēkā pirmdien, 13. septembrī, savos sociālajos tīklos demonstrē, kā viņi iznīcina populāru veikalu klientu kartes. Tādējādi viņi boikotē tirdzniecības vietas, kas neielaiž klientus, kas nevar parādīt "iespēju pasi". 

Jauns.lv jau ziņoja, ka Lietuvā no 13. septembra spēkā jauni ierobežojumi cilvēkiem, kuriem nav "iespēju pases" - dokumenta, kas apliecina, ka cilvēks ir vakcinēts pret Covid-19, pārslimojis šo slimību vai pēdējo 48 stundu laikā saņēmis negatīvu testa rezultātu.

Nevakcinētie lietuvieši arī aktīvi iesaistās "Facebook" diskusijās, daloties ar informāciju par vietām, kuras ielaiž arī cilvēkus bez "iespēju pasēm".  

Kā ziņots, "Iespēju pasu" īpašniekiem nebūs jāievēro nekādi ierobežojumi, bet viņiem ieteikts arī turpmāk ievērot drošības prasības - valkāt maskas, dezinficēt rokas un sabiedriskās vietās ieturēt drošu atstatumu starp cilvēkiem.

Savukārt bez "iespēju pases" būs atļauts iepirkties tikai nelielos ikdienā nepieciešamāko preču veikalos ar atsevišķu ieeju no āra, ja to tirdzniecības platība nepārsniedz 1500 kvadrātmetru. Nedrīkstēs apmeklēt sabiedrisko ēdināšanas iestāžu iekštelpas, sporta klubus, saņemt skaistumkopšanas pakalpojumus un piedalīties pasākumos, kuros dalībnieku skaits pārsniedz 500. Kafejnīcās, restorānos un bāros ēdienu varēs pasūtīt līdzņemšanai vai baudīt āra terasēs, pie viena galdiņa nesēžot vairāk par pieciem cilvēkiem.

Lietuvā pie Seima nakts vidū protestē pret vakcinēšanos

Lietuvas Covid-19 vakcīnu pretinieki pie Seima ēkas Viļņā 11. augusta naktī ap plkst. 2 uzsākuši mētāt akmeņus un petardes. Policija ...

gallery icon
33