1dienas
19stundas
35minūtes
20sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

VIDEO: talibi iebrūk Kabulas TV studijā un liek ziņu reportierim slavēt teroristu grupējumu

Jauns.lv

Svētdien tika izplatīts videosižets no kādas televīzijas studijā Kabulā, kurā ziņu reportieris tiešraidē lasa ziņas, kamēr tam aiz muguras stāv teroristu grupējuma "Taliban" dalībnieki ar ieročiem.

VIDEO: talibi iebrūk Kabulas TV studijā un liek zi...

Video tika ierakstīts Afganistānas televīzijas "Peace Studio" studijā.

Ar bruņotiem talibu kaujiniekiem, kas stāv viņam aiz muguras, “Peace Studio” politisko debašu programmas prezentētājs apgalvo, ka "Taliban" vēlas, lai sabiedrība “sadarbotos ar viņiem un nebaidītos”.

42 sekunžu garā klipa laikā izskatās, ka ziņu reportieri vēro abi kareivji, kas stāv viņam abās pusēs.

Talibu kaujinieki ieņem lielākās Afganistānas pilsētas

Islāmistu grupējuma "Taleban" kaujinieki svētdien bez cīņām ienākuši trijās Afganistānas galvaspilsētas Kabulas priekšpilsētās, ziņu aģentūru AP informējušas trīs Afganistānas amatpersonas, ...

Kā ziņots, noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi šomēnes izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrāba teju visu valsts teritoriju, bet 15.augustā viņu rokās krita arī Kabula.

Talibu kontrolē vienīgi nav nonākusi Pandžšīras province, kur talibu oponenti izveidojuši pretošanās centru pret radikālo islāmistu režīmu.

Kopš 15. augusta, Talibi ir sākuši vajāt žurnālistus Kabulā. Vairāki žurnālisti ir gājuši bojā, starp tiem arī Vācijas raidsabiedrības "Deutsche Welle" žurnālista radinieks.