foto: EPA/Scanpix
Potes vietā buča Covid-19 slimniekam – tā antivielas mēģina iegūt vakcīnu pretinieki Igaunijā
Būtiski gan, ka šādi iegūts sertifikāts ir derīgs pusgadu, kas attiecīgi nozīmē, ka aptuveni pēc šāda laika ir jāsāk domāt par sertifikāta atjaunošanu.
Pasaulē
2021. gada 30. augusts, 19:00

Potes vietā buča Covid-19 slimniekam – tā antivielas mēģina iegūt vakcīnu pretinieki Igaunijā

Jauns.lv

Igaunijas valdība pagājušajā nedēļā lēma, ka turpmāk publiskās vietās, kur tiek pārbaudīti digitālie Covid-19 sertifikāti tie būs jāuzrāda gan klientiem, gan citiem klātesošajiem. Tomēr daži vakcinācijas pretinieki ir atraduši citu risinājumu – sameklēt ar Covid-19 slimu personu, apzināti inficēties un pārslimot, tādējādi saņemot sertifikātu, kas apliecinātu pārslimošanu.

Par šādiem gadījumiem, kad personas pat fiziska kontakta ceļā mēģina speciāli inficēties un pārslimot jaunā koronavīrusa radīto kaiti, ziņo igauņu mediji, tostarp Postimees.ee.

Būtiski gan, ka šādi iegūts sertifikāts ir derīgs pusgadu, kas attiecīgi nozīmē, ka aptuveni pēc šāda laika ir jāsāk domāt par sertifikāta atjaunošanu.

“Kad viss šis nonāca līdz jauniem ierobežojumiem, es nolēmu, ka gribu saslimt ar Covid-19, jo tā es varēšu iegūt antivielas un man nevajadzēs vakcinēties,” medijam Postimees.ee paudusi kāda sieviete, kura vēlējusies palikt anonīma.

Par spīti aizliegumam Berlīnē notikuši milzīgi protesti pret Covid-19 ierobežojumiem

Tūkstošiem cilvēku svētdien Berlīnē piedalījušies nesankcionētā demonstrācijā pret ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar Covid-19, un protestu laikā izcēlušās sadursmes ar ...

gallery icon

Uzzinot, ka draudzene nesen ir saņēmusi pozitīvu Covid-19 testa rezultātu, sieviete devās ciemos un lūdza, lai viņu inficē.

“Pusi dienas pavadījām kopā skūpstoties. Viņa izskatījās pietiekami slimīga un es biju droša, ka šādā veidā saslimšu arī es,” paudusi sieviete.

Viņas iemesls šādi rīkoties bijusi vēlme apmeklēt pasākumus un dažādas iestādes, kurās ieeja, līdzīgi kā tas ir Latvijā, Lietuvā un citviet, ir tikai personām ar derīgiem digitālajiem Covid-19 sertifikātiem.

Jau ziņots, ka Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vēl 255 cilvēkiem, bet vīrusa izraisītā slimība Covid-19 prasījusi divus jaunus upurus, pirmdien paziņojis Veselības departaments.

Francijā protestē pret "Covid pasēm"

Francijā sestdien gandrīz ceturtdaļmiljons cilvēku izgājuši ielās, lai protestētu pret "Covid pasēm". Tā kopš 21. jūlija ir nepieciešama, lai apmeklētu ...

gallery icon

Aizvadītajā diennaktī ziemeļu kaimiņvalstī veiktas 2726 analīzes, līdz ar to pozitīvo testu īpatsvars bijis 9,4%. Pavisam Igaunijā veikti 1 748 024 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu.

Kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 141 599, bet 89 103 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

No Covid-19 pavisam Igaunijā miris 1291 cilvēks.

Slimnīcās pašlaik tiek ārstēti 115 šīs slimības pacienti. 15 no viņiem atrodas reanimācijā, 10 slimniekiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 30. augustā pieaudzis līdz 334,5.

Pret Covid-19 Igaunijā vakcinēti kopumā 724 258 cilvēki, tostarp 626 234 cilvēkiem vakcinācijas process pabeigts.