foto: Stringer/TASS
"Iraqi Airways" lidmašīna ar irākiešiem no Minskas izlidojusi uz Bagdādi
Lidmašīna Minskā bija ieradusies, lai aizvestu mājās irākiešus, kuri vēlas atgriezties.
Pasaulē
2021. gada 7. augusts, 09:41

"Iraqi Airways" lidmašīna ar irākiešiem no Minskas izlidojusi uz Bagdādi

Jauns.lv / LETA

Irākas nacionālās aviokompānijas "Iraqi Airways" lidmašīna piektdienas vakarā izlidoja no Minskas uz Bagdādi, aizvedot irākiešus, kas no Baltkrievijas vēlējās atgriezties dzimtenē, vēstīja Baltkrievijas opozīcijas ziņu vietne reform.by.

Par lidmašīnas izlidošanu no Minskas lidostas paziņoja žurnālists Dominiks Vilčevskis tviterī. To apstiprināja arī Minskas lidostas izejošo reisu tablo.

"Iraqi Airways" ceturtdienas vakarā paziņoja, ka uz nedēļu pārtrauc lidojumus uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, tomēr piektdien Minskas lidostā nolaidās tukša "Iraqi Airways" reisa lidmašīna no Bagdādes.

Kas 2021. gada jūlijā notiek uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas

Reaģējot uz krasu nelegālo imigrantu plūsmas pieaugumu pāri Baltkrievijas robežai, Lietuvas valdība piektdien nolēmusi izsludināt valsts mēroga ārkārtējo situāciju.

gallery icon

Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis paziņoja, ka Irākas ārlietu ministrs Fuads Huseins viņam apliecinājis, ka šī lidmašīna ieradusies, lai aizvestu mājās irākiešus, kuri vēlas atgriezties.

Landsberģis piebilda, ka, pēc nepārbaudītas informācijas, atgriezties vēlas apmēram 300 irākiešu.

Minētā lidmašīna "Boeing 747-446" var uzņemt aptuveni 500 pasažieru. Cik irākiešu ar to devās atpakaļ uz Irāku, vēl nav zināms.

Lietuvas robežsargi cīnās ar imigrantu un kontrabandas plūdiem no Baltkrievijas

Šī gada pirmajos mēnešos Baltkrievijas – Lietuvas robežu šķērsojuši divreiz vairāk nelegālo migrantu nekā visā pagājušajā gadā kopumā. Sevišķi to ...

gallery icon

Nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4100. Lielākā daļa nelegālo migrantu ir Irākas pilsoņi vai par tādiem uzdodas.

Lietuvas amatpersonas uzskata, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.