foto: EPA/Scanpix
Raķešu triecienā Afganistānā cietuši Kandahāras lidostas skrejceļi
Afganistānas drošības spēki.
Pasaulē
2021. gada 1. augusts, 11:32

Raķešu triecienā Afganistānā cietuši Kandahāras lidostas skrejceļi

Jauns.lv / LETA

Afganistānas dienvidos naktī uz svētdienu raķešu triecienā cietuši Kandahāras lidostas skrejceļi un lidosta apturējusi darbu.

"Aizvadītajā naktī uz lidostu tika raidītas vismaz trīs raķetes, un divas no tām trāpīja skrejceļā, tādēļ visi lidmašīnu reisi atcelti," ziņu aģentūru AFP informējis lidostas priekšnieks Masuds Paštuns.

Pēc viņa teiktā, skrejceļi tiek remontēti un var cerēt, ka lidosta vēl svētdien atsāks darbu.

Talibi jau vairākas nedēļas turpina uzbrukumus Kandahāras apkaimēm, viešot bažas, ka otrā lielākā Afganistānas pilsēta drīzumā var krist viņu rokās, bet Kandahāras aviobāzei ir vitāli svarīga nozīme gan no loģistikas viedokļa, gan aviācijas atbalsta sniegšanā lielām teritorijām Afganistānas dienvidos.

Afganistānas drošības spēkiem nākas aizvien vairāk paļauties uz aviācijas atbalstu, lai atvairītu talibu spēkus no pilsētām, lai gan tas saistīts ar risku, ka blīvi apdzīvotos apvidos var ciest arī civiliedzīvotāji.

Talibi, kas ieņēmuši lielas lauku teritorijas un svarīgākos robežas šķērsošanas punktus, tagad cenšas aplenkt provinču galvaspilsētas, tai skaitā Laškargāhu Helmandas provincē un Herātu, kas ir tāda paša nosaukuma provinces administratīvais centrs.

"Kaujas jau notiek pašā pilsētā, un mēs esam lūguši izvietot te īpašo uzdevumu spēkus," aģentūrai AFP pastāstījis Helmandas provinces padomes vadītājs Ataulla Afgans.