foto: ZUMAPRESS.com
FOTO: ar vērienīgām parādēm un krāšņu uguņošanu ASV atzīmē Neatkarības dienu
Pasaulē
2021. gada 5. jūlijs, 12:03

FOTO: ar vērienīgām parādēm un krāšņu uguņošanu ASV atzīmē Neatkarības dienu

Jauns.lv

Spītējot Covid-19 pandēmijai, 4. jūlijā Amerikas Savienotajās Valstīs tika atzīmēta 245. Neatkarības diena.

ASV prezidents Džo Baidens savā svinīgajā runā cerīgi vēstīja par dzīves atgriešanos normālajā gaitā, lai gan Covid-19 vēl nav pilnībā pārvarēts. 

"Pirms 245 gadiem mēs pasludinājām savu neatkarību no attāla karaļa. Šodien mēs esam ļoti tuvu, lai pasludinātu savu neatkarību no nāvējoša vīrusa," savā runā teica prezidents Baidens. 

Kā amerikāņi svinēja 245. Neatkarības dienu

Par spīti Covid-19 pandēmijai šogad 4. jūlijā Amerikas Savienotajās Valstīs tika atzīmēta 245. Neatkarības diena. ​ 4. jūlijs ir nozīmīgi valsts svētki, ...

gallery icon
38

Prezidents cerīgi pauda, ka ASV ir guvis pārspēku pār vīrusu, atgādinot, ka Covid-19 nekur nav pazudis un ka tam ir parādījušies jauni bīstami varianti, piemēram, Delta variants. 

ASV prezidents pieminēja 600 tūkstošus kritušo, kas zaudējuši dzīvību, cīnoties ar Covid-19. 

Patlaban 46% ASV iedzīvotāju ir saņēmuši divas vakcīnu devas.

4. jūlijs ir nozīmīgi valsts svētki, kuros tiek atzīmēta diena, kad Amerikas Savienotās Valstis pasludināja savu neatkarību.

Šajā dienā 1776. gadā ASV Kongress pieņēma Neatkarības deklarāciju, tādējādi oficiāli atdaloties no Anglijas. Par galvenajiem ASV dibinātājiem, kas parakstīja Neatkrības deklarāciju tiek uzskatīti Tomass Džefersons, Bendžamins Franklins un Džordžs Vašingtons. 

Tradicionāli Neaktarības dienu ASV svin ar vērienīgām parādēm un gājieniem, gatavojot ēdienu uz grila un vakarā vērojot salūtu.